Hlavní obsah

Góly nedávám a teď rozhodnu, podivoval se Řezník trefě, ktrerou zařídil Plzni výhru i první příčku

Stal se plzeňským spasitelem. A pochopitelně i jabloneckým katem. „A právě já, který moc gólů nedává,“ jásal a podivoval se sám sobě plzeňský obránce Radim Řezník, když v nastaveném čase ostře sledovaného duelu v Jablonci prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Severočechům tak uštědřil dokonalé k.o., zatímco svému týmu zajistil nejen tolik důležitou výhru, ale i přezimování na první příčce tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Radim Řezník (vlevo) a Milan Petržela, oba z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Musel jste hodně pečlivě mířit, když čas nezadržitelně utíkal, duel spěl k remíze a vy jste přesto propasíroval balón k tyči Hrubého brány...

Naopak, nemířil jsem a jen jsem si říkal, že musím okamžitě vypálit. I proto jsem ignoroval Bakoše, který stál za mnou a křičel, abych mu Kovaříkovu přihrávku přenechal.

Chcete tím říct, že jste počítal s tím, že Kovařík najde právě vás?

Věděl jsem, že podobné balóny do šestnáctky posílá, a proto když Rajtoral vybojoval balón a našel právě Kovaříka, snažil jsem se k míči dostat. Měl jsem ale štěstí, protože Novák ho hlavou prodloužil přímo ke mně. A pak už jen stačilo levačkou vypálit.

Žádný div, že po vaší trefě zavládla taková euforie. Vyhráli jste, Spartu jste před sebe nepustili a přezimujete na první příče.

Však to také oslavíme. První příčku i konec podzimu, protože už před Jabloncem jsme toho měli dost. V mančaftu totiž řádila viróza, která na některé nás dolehla.

I proto tak malátný výkon v první půli, kdy vás Jablonec jasně přehrával?

Ten byl spíše způsobem výborným výkonem domácích, kteří nás dobře napadali, nenechali nás kombinovat a nutili jen k nakopávání míčů. Prostě něco, co jsme hrát nechtěli, neboť jsme věděli, jak moc to bude mít vpředu proti vysokým jabloneckým stoperům těžké.

A to jste měli ještě obrovské štěstí, že vás domácí neztrestali, protože šance na to měli...

Opravdu jsme si oddechli, když jsme přežili prvních pětadvacet minut, během nichž měl Jablonec dvě velké šance. Hlavně proto, že Kopic s Crnkičem nám dělali svou rychlostí problémy, které umocňoval Doležal tím, jak je schopen udržet balóny. I proto létaly do naší šestnáctky centry a my měli štěstí, že jsme neinkasovali.

V kabině muselo být hodně horko...

Své si řekl trenér Koubek, stejně jako někteří zkušenější hráči. Zapůsobilo to.

Přesto jste po vedoucím gólu Tecla připustili komplikace, nechali domácí vyrovnat a zápas spěl k remíze, kdybyste se nakonec nestal právě vy plzeňským spasitelem.

Dobře jsme věděli, že jakmile vstřelíme vedoucí branku, bude muset Jablonec hru otevřít a my budeme moci sázet na brejky. Záměr se nám podařilo naplnit, jenže nechali jsme si dát hloupou vyrovnávací branku, namísto toho, abychom míč odkopli. Už to vypadlo na remízu, když jsem se trefil právě já, který moc gólů nedává.

Reklama

Související témata: