Hlavní obsah

SESTAVA PODZIMU: Sparťan Dočkal šéfuje ideální jedenáctce

Rekord v počtu asistencí vyměnil za střílení gólů. Jak v lize, tak v reprezentaci. Sparťanský záložník Bořek Dočkal se během podzimu pětkrát objevil v ideální sestavě kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz a v redakčním hodnocení je tak nejúspěšnějším hráčem soutěže. Sparta má v jedenáctce čtyři zástupce, Plzeň tři a Jablonec, Teplice, Slovácko a Liberec po jednom.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava podzimu 2014 fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:

Článek
Fotogalerie

Sedmi vstřelenými góly vylepšil svou produktivitu, navíc se třikrát trefil i v kvalifikaci. Bořek Dočkal prožil výjimečný podzim, který však pro Spartu skončí až příští týden v Bernu.

Zatímco v lize Letenští ztrácejí bod na vedoucí Plzeň, v sestavě mají zatím o jednoho muže víc. Místo v brance obsadil David Bičík. Rychle nahradil Tomáše Vaclíka a dočkal se i pozvánky do reprezentace. Na pravém kraji obrany úřaduje Pavel Kadeřábek, který už také patří k oporám národního týmu. A deseti vstřelenými góly znovu bojuje o korunu krále střelců kanonýr David Lafata.

Plzeň se učí hrát bez tradičního dirigenta Pavla Horvátha - a jde jí to moc dobře. Jednou z událostí podzimu byl návrat Václava Pilaře, o své místo v záloze si důrazně řekl také Tomáš Hořava. V obraně roste Lukáš Hejda, který rozhodl šlágr se Spartou.

Plzeň se Spartou prohání Jablonec, jehož nejlepším střelcem je nečekaně obránce. Filip Novák. Teplice těší, jak jim roste mladý záložník Egon Vůch. Sestupem ohrožený Liberec pak držel nad vodou především střelec Josef Šural.

Výčet premiantů končí Libor Došek. Kanonýr Slovácka je s jedenácti góly nejlepším zakončovatelem soutěže a na stará kolena si užívá útoku na korunu krále střelců.

Sestava podzimu 2014 Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Bičík (Sparta, 2) - Kadeřábek (Sparta, 3), Hejda (Plzeň, 2), Novák (Jablonec, 3) - Dočkal (Sparta, 5), Vůch (Teplice, 3), Hořava (Plzeň, 3), Pilař (Plzeň, 4) - Lafata (Sparta, 4), Došek (Slovácko, 4), Šural (Liberec, 3).

Reklama