Hlavní obsah

Liberec hledá nového trenéra, Samuel Slovák skončil. Přijde Petržela?

Aktualizováno

Bídný podzim, který završil předposledním patnáctým místem v Synot lize, odnesl trenér Slovanu Liberec Samuel Slovák vyhazovem. Devětatřicetiletý kouč a bývalý hráč severočeského celku vydržel pod Ještědem pět a půl měsíce, spolu s ním U Nisy končí po vzájemné dohodě i dosavadní asistent Jozef Valachovič. Slovan to uvedl na svých webových stránkách. Nástupce zatím není znám, vážným kandidátem je ale Vlastimil Petržela, který v současnosti trénuje Vlašim.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Samuel Slovák už není trenérem fotbalistů Liberce.

Článek

Slovák v létě nahradil úspěšného trenéra Jaroslava Šilhavého. Na lavičce však vydržel jen pět a půl měsíce. Během podzimu totiž se Slovanem vyhrál jen dvě z 16 utkání, v dalších devíti uhrál remízu a Liberec tak přezimuje poprvé v historii na sestupové 15. příčce.

V úterý proto zasedlo vedení klubu a po jednání došlo k závěru, že nazrál čas na změnu v realizačním týmu. S tím Slovák již trochu počítal.

"Nyní je čas na analýzu, co se nepovedlo, kde jsme dělali chyby a kde je příčina toho, že to nefunguje. Samozřejmě je možné, že já už u toho na jaře nebudu. Jsem trenér, takže jsem za výsledky odpovědný. Nejbližší dny ukážou. Budu akceptovat jakékoli rozhodnutí," řekl Slovák po sobotní prohře 0:1 v Příbrami.

Zatím není znám Slovákův nástupce, v kuloárech se však spekuluje o Vlastimilu Petrželovi, jenž momentálně vede druholigovou Vlašim. Zkušený kouč, který se byl podívat na posledním libereckém utkání, už Slovan vedl v letech 1992 až 1995.

Reklama

Související témata: