Hlavní obsah

Jarda Kužel má znovu na povel zimní ligu. Aby mátl tipující

Sedm prvoligových a devět druholigových fotbalových týmů se zúčastní tradiční zimní Tipsport ligy, která si 7.-25. ledna připíše již osmnáctý ročník. Hrát se bude v Praze na Vyšehradě, v Mladé Boleslavi a Olomouci. Zatímco v předchozích ročnících pořadatelé finančně odměňovali nejlepší čtyři týmy, na začátku příštího roku budou prémie ve hře v každém utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Bohemians Praha 1905 budou obhajovat prvenství v zimním turnaji.

Článek

Patron se osvědčil. A tak herec David Novotný alias Jarda Kužel z kultovního Okresního přeboru ve funkci zůstal.

„David všechny zápasy minulého ročníku na našich stránkách tipoval jako nápovědu fanouškům. Dosáhl úspěšnosti 20 procent, nikoho lepšího jsme zatím neměli," uculuje se ředitel turnaje Aleš Kolář. „Zisky nám pak stouply," směje se také Luboš Ježek, mluvčí Tipsportu.

V každé ze čtyř základních skupin měly být dva prvoligové a dva druholigové týmy. Tuto rovnováhu narušila Jihlava, která se na poslední chvíli odhlásila. Vítězové skupin postupují do Final Four.

Z tradičních účastníků chybí Slavia, Liberec a kvůli soustředění v teple také Jablonec, podobně jako ligový lídr z Plzně. Naopak poprvé od roku 1999 byla reálně ve hře Sparta.

„Tak blízko jsme ještě nikdy nebyli. Už jsme měli domluvené i termíny, měli jsme od nich i informace, které zápasy odehrají s celým kádrem a které s kombinovaným, ale po měsíci jednání nakonec Sparta dala přednost přátelským zápasům u sebe na Strahově. Jednou ji ale získáme, patron jí to vysvětlí," poukazuje ředitel Kolář, že David Novotný je velký sparťan.

Vykopat si mohou až 177 tisíc

Ve všech zápasech se bude hrát o prémie. Za každý bod v základních skupinách získají kluby 5000 korun, ve Final Four pak 22 tisíc. Pokud tedy některý tým všechny zápasy vyhraje, získá 177 tisíc korun. Celkem majitel turnaje rozdá 624 tisíc.

V Praze se turnaj přestěhoval ze Slavie na Vyšehrad. „Důvodem je kvalita umělého trávníku, která v tomto přípravném období zajímá trenéry především," vysvětluje Luboš Ježek.

Sázková kancelář sídlí v Berouně, kde vrcholily minulé ročníky. Tentokrát se Final Four odehraje v Brozanech nad Ohří v Litoměřickém kraji.

„Mohlo by tam přijít až tisíc fanoušků. Chceme soutěž prezentovat po celé republice a hledat fotbalové destinace, kde je kvalitní povrch, ale nehraje se tam liga, aby to pro místní byla velká událost," vysvětluje Kolář.

Složení skupin fotbalové Tipsport ligy 2015:
Skupina A (Vyšehrad):
Bohemians Praha 1905
Kolín
Táborsko
Most
Skupina B (Vyšehrad):
Dukla Praha
České Budějovice
Viktoria Žižkov
Vlašim
Skupina C (Mladá Boleslav):
Mladá Boleslav
Hradec Králové
Pardubice
Varnsdorf
Skupina D (Olomouc):
Baník Ostrava
Zbrojovka Brno
Sigma Olomouc
Zlín

Reklama