Hlavní obsah

Řezníček zůstane, věří Starka. Příbram střelecky táhne

Karel FeltPrávo

Do životní formy se během fotbalového podzimu dostal příbramský útočník Jakub Řezníček. Devět gólů ho řadí na třetí příčku mezi ligovými střelci, na dohled vedoucí dvojici (Došek 11, Lafata 10).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský útočník Josef Řezníček.

Článek

Hráč však patří Mladé Boleslavi. Ta má sice dalšího kanonýra z příbramské líhně, sedmigólového Tomáše Wágnera, jenže ten zase patří Plzni. A Viktorii i přes Teclových pět gólů přece jen typický kanonýr chybí. „Hejbejte se škatulata" však mezi těmito týmy zřejmě nehrozí.

Kanonýr Řezníček by neměl problém v Příbrami zůstat. „Jsem odtud, daří se mi, tak proč ne? Nezáleží to ale na mně," řekl Právu. „Je to můj nejvydařenější podzim. Gólů mohlo být ještě víc, dost šancí jsem zahodil. Ale třeba ten do sítě Liberce patou byl hezký, jenže sudí ho neuznal pro údajný ofsajd. Přitom jsem dělal maximum, abych podzimní trefy zaokrouhlil na deset," dodal s trochou lítosti v hlase.

„Pro nás je Řezníček klíčovým hráčem, ale to platí i o dalších, kteří tu hostují. Kromě Řezníčka především o Delim a Zemanovi ze Sparty nebo o plzeňském Fillovi," konstatoval příbramský trenér Pavel Tobiáš. „Spoléhám na diplomacii našeho vedení. Věřím, že tu zůstanou všichni čtyři," dodal s nadějí a zdůraznil, že dál počítá s tím, že bude dávat šanci talentům, zejména Suchanovi a Matějů.

Starka věří, že Deli a Zeman zůstanou

Šéf klubu Jaroslav Starka má jasno. „Řezníček určitě zůstane. Smlouvu s Boleslaví máme do konce sezóny. Není v ní nic o tom, že by se mohl v zimě vrátit. Navíc u nich hostuje za obdobných podmínek náš gólman Hruška, který je pro ně velmi důležitý," nepřipustil příbramský boss odchod kanonýra. Stejně jistý si je v případě Filla. „Také on je pro nás důležitý a máme potvrzené jeho hostování do konce sezóny. Pochopitelně situaci by mohly změnit zajímavé nabídky ze zahraničí," dodal.

U dvojice sparťanů je situace trochu jiná. „Deli a Zeman se rozehráli k výborným výkonům, nastupují pravidelně, patří k oporám. Se Spartou budeme jednat, máme s ní dobré vztahy. Tam by se oba těžko prosazovali v nabitém kádru. Věřím, že tu zůstanou," dodal Starka, který v tuto dobu neuvažuje o výrazných změnách. Za předpokladu, že zmíněné opory zůstanou.

Navíc kabinu vyčistil hned po svém příchodu už kouč Tobiáš. „Bylo tu devětadvacet hráčů. Nedělalo dobrotu, když někteří zkušení nehráli, proto odešli. Nikdo ve zlém. Zbylo jich dvacet, včetně dvou dorostenců, což stačí," vysvětlil příbramský kouč, že nemá potřebu přivést někoho nového. Jako šéftrenér příbramské fotbalové akademie ví, kam sáhnout.

Reklama

Související témata: