Hlavní obsah

Sparta a Ostrava musí za vulgarity diváků zaplatit 20 tisíc korun

Disciplinární komise FAČR udělila pražské Spartě a Ostravě pokutu 20 tisíc korun za vulgární skandování některých jejich fanoušků v domácích zápasech 15. kola první fotbalové ligy s Českými Budějovicemi, respektive s Jabloncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty na archivním snímku

Článek

Disciplinárka ještě s Baníkem zahájila řízení kvůli nevhodnému chování části diváků v posledním podzimní utkání proti Slavii. I pražský klub se bude zodpovídat za svoje příznivce.

Kvůli podobným prohřeškům fanoušků budou prošetřeny také zápasy Bohemians 1905 - Slovácko a Jablonec - Plzeň. U pražských "Klokanů" a jabloneckého Baumitu se vedle chování diváků bude řešit také nedostatečná pořadatelská služba.

Sedm hráčů kvůli disciplinárnímu trestu vynechá první jarní kolo nejvyšší soutěže. Po čtvrté žluté kartě v sezóně si jednou nezahrají slávista Martin Latka, Tomáš Košút ze Slovácka, Jan Vošahlík z Českých Budějovic, příbramský Martin Zeman a Jan Mudra z Liberce. Jeho spoluhráče Miloše Karišika a Vladimíra Kukola z Jihlavy pak čeká nucená zápasová pauza za červenou kartu z 16. prvoligového kola.

Reklama

Související témata: