Hlavní obsah

Útočník Mahmutovič přestupuje do Plzně, Teplice získaly Horu

Plzeň/Teplice
Aktualizováno

Fotbalový útočník Aidin Mahmutovič bude od jarní části Synot ligy nastupovat za Viktorii Plzeň! Na západě Čech podepsal smlouvu na tři a půl roku. Do Teplic naopak putuje záložník Jakub Hora, který na podzim hostoval v Českých Budějovicích, a spolu s ním - podle zákulisních informací - čtyři milióny korun. Informaci o přestupu potvrdil plzeňský celek na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: fcviktoria.cz

Útočník Aidin Mahmutovič v dresu plzeňsko Viktorie.

Článek

Mahmutovič, který v Teplicích působil od roku 2008, vstřelil za severočeský celek 57 branek ve 160 zápasech. V podzimní části sezóny se ale pod trenérem Zdeňkem Ščasným do základní sestavy většinou nevešel. Neprospělo mu ani několikeré vyjádření, že chce Stínadla opustit.

O osmadvacetiletého útočníka kromě Plzně usilovala i pražská Sparta, Mahmutovič se nakonec rozhodl pro Plzeň. "Viktoria je nejlepším českým klubem s těmi nejvyššími ambicemi, chci pomoci tomu, aby se vysoké cíle podařilo naplnit. Na Teplice budu vždy rád vzpomínat, ale nastal čas posunout se dál," prohlásil bosenský fotbalista.

"Nehodlali jsme se pouštět do žádných finančních dostihů, o to více nás těší, že se Aidin jasně rozhodl pro angažmá ve Štruncových sadech," prohlásil generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Aidin byl v našem hledáčku dlouhou dobu, o jeho příchodu jsme jednali hned v několika přestupových obdobích," dodal Šádek.

Mahmutovič se stal pátým útočníkem Viktorie. Ta měla v podzimní části sezóny k dispozici Stanislava Tecla, Jana Holendu, Marka Bakoše a Jana Chramostu, kteří dohromady nastříleli devět ligových branek. Nejvíce z nich Tecl, který se trefil pětkrát.

Reklama