Hlavní obsah

Kanonýr Mahmutovič po podpisu v Plzni: Kdyby mi šlo o peníze, přestoupil bych do Sparty

Praha

Plzeň bude novým domovem fotbalisty Aidina Mahmutoviče. Útočník z Bosny a Hercegoviny se upsal západočeském klubu na tři a půl roku. Viktorii si zvolil za budoucí domov, přestože měl nabídku mimo jiné i od úřadujícího českého šampióna z pražské Letné. „Mrzí mě lži, že mým motivem byly peníze. Kdybych se rozhodoval na základě výše nabídnutých financí, přestoupil bych do Sparty," prohlásil po přestupu osmadvacetiletý borec.

Foto: fcviktoria.cz

Nová posila plzeňské Viktorie Aidin Mahmutovič a generální manažer klubu Adolf Šádek.

Článek

Proč jste si za své další působiště vybral právě Plzeň? Ucházely se o vás další kluby?

Ano, dostal jsem i jiné nabídky. Plzeň však byla nejvíce konkrétní. Nad její nabídkou jsem neváhal ani chviličku. S generálním manažerem Adolfem Šádkem jsem se domluvil za deset minut.

Zájem o vaše služby měla i mistrovská Sparta. Údajně jste ji odmítl kvůli nedostatečné finanční nabídce?

Je pravda, že v tomto týdnu se Sparta ozvala. Zájem Plzně byl však dlouhodobější, jasnější. Vedení Viktorie mi jasně prezentovalo představy o mé pozici v kádru. Řešili jsme styl, jímž se chce Plzeň prezentovat. Došlo i na dlouhodobé cíle. Velmi mě mrzí tvrzení, že mým jediným motivem byly peníze. Jsou to lži.

Tudíž jste se nerozhodoval podle výše předložených kontraktů od uchazečů o vaše služby?

Pokud by tomu tak bylo, stál bych před mikrofony na Letné, protože nabídka Sparty byla v porovnání s plzeňskou výrazně komfortnější. Já jsem si nicméně vybral Plzeň z hlediska sportovního rozvoje, klubové atmosféry i lidského jednání jejích nejvyšších představitelů.

Plzeň má do útoku ještě Bakoše, Holendu, Chramostu a Tecla. Nebojíte se velké konkurence, která vás v západočeském klubu čeká?

Není důvod se obávat. Konkurence je vždy užitečná. Nabitý kádr mi může pomoci k lepším výkonům. Je pro mě naopak velkým motivem dokázat, že se umím prosadit i v tak kvalitním týmu. Doufám, že dostanu příležitost ukázat schopnosti a snad pomohu Plzni k zisku mistrovského titulu.

Byl jedním z motivů k přestupu fakt, že jste byl v Teplicích už od léta 2008?

Ano. Potřeboval jsem změnu. Budu na Teplice rád vzpomínat. Ale přišel čas posunout se výše, proto jsem kývnul na nabídku Plzně. Jsem moc rád, že se podařilo přestup realizovat.

Jak jste během minulých sezón vnímal Plzeň jako soupeře?

Zápasy s Viktorií byly vždy těžké. Přesto jsme často vyhrávali. Každopádně Plzeň je velký klub, jeden z nejlepších v Česku. A já jsem moc spokojený, že patřím do jejího kádru.

Nebude pro vás složité se po letech v jednom klubu adaptovat na nové prostředí?

Plzeňská parta je pojmem. Moc se na západ Čech těším i z tohoto důvodu. Jsou zde výborní hráči i výborní kluci. Věřím, že dobře zapadnu. Navíc mě ohromně lákalo i zdejší prostředí, které je vynikající. Stadión je pravidelně vyprodaný. Už se nemohu dočkat prvního zápasu.

Reklama