Hlavní obsah

Plzeň získala po Mahmutovičovi z Teplic také Vůcha. S Kopicem nejedná

dos, neuSport.cz

Viktoria Plzeň hlásí druhou ofenzivní posilu. Po Aidinu Mahmutovičovi také tentokrát sáhl vedoucí celek fotbalové Synot ligy do Teplic. Smlouvu na tři a půl roku podepsal v sobotu dopoledne záložník Egon Vůch. Plzeňský rodák po dohodě obou klubů stráví jarní část nejvyšší soutěže na hostování v Teplicích. Na Stínadlech odehraje ligové jaro také kmenový viktorián Lukáš Stratil, který míří do šestého celku tabulky na půlroční hostování. Viktoria naopak vylučuje jednání s jabloneckým Janem Kopicem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický záložník Egon Vůch v duelu proti Příbrami.

Článek

„Egon Vůch je perspektivním fotbalistou, který však již naplno prokázal své kvality. Jedná se o rychlostní typ fotbalisty s vynikající kopací technikou, podobných hráčů je na českém fotbalovém trhu velký nedostatek. Jsme velmi rádi, že jsme se s hráčem i Teplicemi dohodli na podmínkách transferu. Jarní hostování v Teplicích bude ideální variantou pro všechny strany, pevně věříme, že Egon v dresu Teplic naváže na skvělé podzimní výkony a v plné síle se zapojí do letní přípravy Viktorie," řekl na adresu třiadvacetiletého fotbalisty generální manažer Adolf Šádek.

„Vracím se domů. V Plzni jsem vyrostl, hrát za Viktorku bylo mým dětským snem. Ten se mi od léta splní a udělám vše pro to, abych byl úspěšný já i klub. Teplicím budu vždy vděčný za to, že mi umožnily nakouknout do velkého fotbalu. Zároveň děkuji vedení teplického klubu za vstřícnost během jednání s Viktorií, netajil jsem se přáním vrátit se na západ Čech. Teplicím se budu chtít odvděčit během jara stoprocentními výkony, soustředím se v tuto chvíli pouze na zimní přípravu a jarní část sezóny. Mohu slíbit, že na angažmá ve Viktorii začnu myslet znovu až po odehrání 30. ligového kola," řekl po podpisu smlouvy fotbalista s 65 ligovými starty.

Viktoria tak po pátečním podpisu smlouvy s Aidinem Mahmutovičem získala dalšího fotbalistu do ofenzivních řad. „Těší nás, že jsme se s Teplicemi a oběma hráči dohodli ještě před vánočními svátky. Je pravděpodobné, že kádr Viktorie v následujících týdnech dozná změn, nicméně nebude se jednat o žádnou masovou záležitost. Mimo jiné můžeme vyloučit spekulace směrem k zájmu Viktorie o Jana Kopice z Jablonce, jednání o tomto hráči jsme nevedli ani vést nebudeme," zakončil informace Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: