Hlavní obsah

Fotbalisty Hradce povedou i na jaře Barborík s Pilným a Frimmelem

Hradec Králové
Aktualizováno

Fotbalisty Hradce Králové povede i v jarní části první ligy jako hlavní trenér Róbert Barborík. Asistenty mu nadále budou dělat Milan Frimmel s Bohuslavem Pilným, který bude od Nového roku splňovat požadavky FAČR na funkci asistenta. U votroků tak sešlo z příchodu kouče Radoslava Látala, který nedávno skončil na lavičce Košic. Vedení posledního celku tabulky o tom informovalo na svých internetových stránkách.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Robert Barborík povede fotbalisty Hradce Králové i v jarní části Synot ligy.

Článek

Sportovní ředitel hradeckého klubu Barborík, Pilný a Frimmel se mužstva ujali na konci října po odvolání Luboše Prokopce. Pilný však neměl požadovanou licenci, a protože vedení fotbalové asociace má v plánu od ledna zamezit tomu, aby u týmů působili koučové bez potřebné kvalifikace, byl osud trenérské trojice po skončení podzimní části nejvyšší soutěže nejasný.

Spekulovalo se o možném příchodu Radoslava Látala, podle místopředsedy hradeckého představenstva Richarda Jukla ale k výměně nedojde. "Minulý týden jsme se sportovním úsekem celou situaci rozebrali a po zralé úvaze jsme se všichni shodli, že stav, který nastal po odvolání trenéra Prokopce, se stabilizoval," řekl Jukl.

Ve prospěch trojice koučů mluvily i výsledky. "Odehráli jsme pět prvoligových utkání a dvě pohárová. V posledních čtyřech jsme neprohráli a v posledním utkání roku jsme porazili Brno," uvedl Jukl na klubovém webu. "Došli jsme k názoru, že by nebylo zřejmě úplně nejvhodnější přivádět znovu nového trenéra. Změn v našem kádru již bylo mnoho a my potřebujeme hlavně stabilizaci," dodal.

Hradec vstoupí do jarní části sezóny na posledním místě tabulky s pětibodovým odstupem od příček zajišťujících záchranu. Za 16 kol jen dvakrát vyhrál, pětkrát remizoval a devětkrát prohrál. "Situace pro nás není dobrá, ale na druhou stranu ještě žijeme. Na jaře máme dostatečný prostor pro to, abychom vše napravili," uvedl Jukl.

Reklama