Hlavní obsah

Jablonec zbrojí na jaro. Po Masopustovi získal i ostravského Greguše

Ostrava
Aktualizováno

Fotbalisté Ostravy ztratí po obránci Janu Baránkovi další oporu. Kádr Baníku opouští kapitán mužstva Ján Greguš, který míří Jablonce. Informovaly o tom oficiální internetové stránky ostravského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Ján Greguš (na snímku) míří z Baníku do Jablonce.

Článek

Aktuálně pátý tým Synot ligy neodolal lákavé nabídce zelenobílých, kteří o slovenského středopolaře dlouhodobě  usilovali.

"Jablonecký klub v čele s Miroslavem Peltou má takové ambice a takový nákupní apetit, že nabídka, se kterou přišli v tomto týdnu, se nedala odmítnout," řekl pro oficiální internetové stránky klubu předseda představenstva FC Baník Ostrava Petr Šafarčík.

"Samotná částka za přestup včetně dalších navazujících bonusů je na současné podmínky vysoce nadstandardní. Klíčovou roli v rámci rychlého vyjednávání sehrál majitel společnosti ISM Pavel Paska," doplnil Šafarčík.

Smlouvu podepsal na tři a půl roku

Na post defenzivního středopolaře mohou Ostravští využít Derricka Mensaha. Baník počítá i s talentovaným Janem Matějem.

Podle klubového webu Jablonce uzavřel Greguš kontrakt s Baumitem na tři a půl roku. "Rád bych poděkoval za příležitost, kterou jsem v ostravském klubu dostal, měl jsem štěstí na špičkové trenéry a fantastické fanoušky," uvedl třiadvacetiletý Greguš pro web Baníku.

Greguš odehrál v české nejvyšší soutěži 94 zápasů, v nichž zaznamenal čtyři góly. Okusil i angažmá v anglickém Boltonu. Slovenský záložník je druhou zimní posilou Jablonce. Severočeši nedávno získali jihlavského záložníka Lukáše Masopusta.

Baník během jednoho dne přišel hned o dva hráče základní sestavy. Vedle Greguše odchází z Ostravy i stoper Baránek, který posílí vicemistra z Plzně. "Oba dnes zrealizované transfery nám umožní dotáhnout plánované příchody nových posil, které máme vyhlédnuté," sdělil Šafarčík.

Reklama