Hlavní obsah

Lavička zůstává trenérem Sparty! Vedení klubu slibuje posily

Na mezinárodní scéně fotbalová Sparta v této sezóně znovu neuspěla, ale trenér Vítězslav Lavička nenaplněné ambice alespoň prozatím ustál. Vedení letenského klubu potvrdilo jeho setrvání ve funkci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítězslav Lavička zůstává trenérem pražské Sparty.

Článek

„S podzimem nemůžeme být spokojeni, cíle nebyly naplněny," vyjádřil svou nespokojenost člen představenstva Sparty Jakub Otava po konci podzimní části sezóny. Ještě na začátku týdne nevylučoval, že na postu trenéra může dojít ke změně. Ta se ale nakonec nekoná.

„Ve funkci hlavního trenéra byl potvrzen Vítězslav Lavička, který společně s mužstvem vybojoval v minulé sezóně domácí double. Nejvyšší představitelé ACS však v důsledku dílčích neúspěchů v předchozím období učiní opatření k zefektivnění a zkvalitnění řízení celého klubu, tak aby pomohli k naplnění zmíněných cílů," stojí v prohlášení na klubových stránkách.

Sparta toužila především o účast v prestižní Lize mistrů, kterou naposledy hrála před devíti lety. Jenže skončila už ve třetím předkole na švédském Malmö. Následně se nezdařil ani alternativní cíl v podobě účasti v jarních bojích Evropské ligy, který zkrachoval po porážce v Bernu.

„Vedení AC Sparta Praha očekává od A-mužstva v jarní části sezóny herní i výsledkový vzestup. Úspěch v nejvyšší české soutěži je nutným předpokladem k tomu, aby mohly být naplněny ambice klubu na mezinárodní scéně. Kádr prvního týmu projde po důkladné analýze podzimní části konsolidací a bude na konkrétních postech adekvátně posílen," slibuje klub v prohlášení.

Získá Sparta v letošní sezóně Synot ligy mistrovský titul?
Ano
51,6 %
Ne
48,4 %
Celkem hlasovalo 14745 čtenářů.

Reklama

Související témata: