Hlavní obsah

Matějovský prodloužil kontrakt s pražskou Spartou

Fotbalista Marek Matějovský bude nadále pokračovat ve Spartě. Třiatřicetiletý záložník prodloužil s letenským týmem smlouvu o dva roky. Informovaly o tom oficiální internetové stránky Pražanů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Marek Matějovský před dotírajícím Walterem Garganem z Neapole.

Článek

Matějovskému by vypršel kontrakt na konci této sezóny, se Sprtou se však domluvil na spolupráci až do roku 2017. "Jsem moc rád, že po těch několika strávených letech na Letné přišla od klubu nabídka na prodloužení smlouvy. Moc si toho vážím," řekl Matějovský pro oficiální web Sparty.

Matějovský zamířil do Sparty před čtyřimi lety, kdy ukončil angažmá v anglickém Readingu. Letenský celek poté vedl i jako kapitán, ale před rokem vypadl ze sestavy a nebyl daleko od odchodu. S klubem však bývalý hráč Mladé Boleslavi a Jablonce nakonec prodloužil smlouvu, vrátil se do základu a v létě byl u zisku mistrovského titulu a triumfu v poháru.

"Odpovědí na otázku, proč jsme se rozhodli s Markem prodloužit smlouvu, byly jeho stabilní a kvalitní výkony z podzimní části sezóny," uvedl pro web Sparty člen představenstva pražského klubu Jakub Otava.

Reklama

Související témata: