Hlavní obsah

Příbram zkusí téměř zapomenutého gólmana Daňka, opory prý neodejdou

Příbram

Fotbalová Příbram před jarními ligovými boji neoslabí. Naopak chce ještě posílit. „Zkusíme gólmana Michala Daňka, který působil naposledy v FK Bohemians Praha. Jedničkou zůstane Marek Boháč, ale Daněk by mohl pomoci zkušenostmi a krýt mu záda. Z Jablonce přijde na hostování záložník Petr Hronek, který na podzim působil ve Vlašimi,“ vypočítal prezident příbramského klubu Jaroslav Starka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš

Článek

U Litavky by měly zůstat i opory, které jsou v Příbrami na hostování. „Kanonýr Jakub Řezníček má hostování z Mladé Boleslavi do června. Na pokračování hostování ofenzivního Martina Filla jsme se dohodli s Plzní, teď jen podmínky doladíme s hráčem. Dobře to vypadá i se Simonem Delim, který hraje výborně na stoperu i defenzivního záložníka, a Martinem Zemanem, který se skvěle rozehrál na levém okraji středové řady. Vedeme ještě nějaká jednání, ale o jménech zatím nechci mluvit. Do zimní přípravy půjdou další naši odchovanci,“ pokračoval Starka.

Příprava doma i v Turecku

Kouč Pavel Tobiáš se za podzimem, kdy tým pod jeho vedením získal sedmnáct bodů, ohlíží spokojeně. „Kdyby se tabulka počítala od osmého kola, tak jsme ve špičce. Přiznám se, že jsem sám nepředpokládal, že se nám povede taková bodová série. Hráči mě příjemně překvapili svým přístupem a ohromnou chutí do práce i přístupem k zápasům,“ pravil spokojeně Tobiáš.

Po velkých posilách netouží. „Nejcennější bude, když nikdo ze základu neodejde. Pokud by přišli dva až tři hráči, ale jako posily, bral bych to. Nepotřebujeme kádr doplnit, máme vlastní mladé hráče, kteří postupně dostávají příležitost. Cenné je, že máme z čeho brát,“ dodal Tobiáš. O přípravě už má jasno, bude v ní i soustředění v Turecku. „Není tak podstatné, kde se příprava uskuteční, ale její kvalita, aby se hráči dobře připravili na jaro. Liga je vyrovnaná a důležitý bude každý bod. My se chceme co nejdřív dostat z pásma, v němž se hraje o záchranu,“ vyslovil kouč nejdůležitější úkol pro jaro. Mužstvo se k přípravě sejde už 5. ledna.

Reklama