Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka začali přípravu už bez brankáře Melichárka

Uherské Hradiště

Bez brankáře Dušan Melichárka, který se dohodl s klubem na ukončení smlouvy, začali v pondělí fotbalisté Slovácka zimní přípravu na umělé trávě ve Starém Městě. Místo Melichárka se zapojil do tréninku jednatřicetiletý gólman Michal Daněk, který dostal od mateřského klubu Českých Budějovic souhlas k týdenní zkoušce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Michal Daněk je ve Slovácku na zkoušce.

Článek

"Po poledni vedení klubu na základě Melichárkovy žádosti ukončilo jeho kontrakt. Ten měl původně skončit za půl roku. Příchod Daňka je v jednání," řekl mluvčí Slovácka František Uhříček.

Jednatřicetiletý Daněk si připsal v první lize 154 startů v Baníku Ostrava, Blšanech, Plzni, Teplicích a Českých Budějovicích, kde naposledy nastoupil do prvoligové branky v červnu 2013. Loni oblékal ve druhé lize dres Bohemians Praha. Chytal i v anglickém West Bromwich Albion.

Do přípravy se zapojilo i pět hráčů z juniorky. "Avizované zahraniční posily se připojí k týmu později," uvedl Uhříček. Vedení klubu si vybralo hráče v Ghaně a Kostarice. "Chceme zvýšit konkurenci na jednotlivých místech v sestavě. Hlavně postrádáme vedle Doška dalšího kvalitního útočníka," řekl kouč Svatopluk Habanec.

Úvodní blok dvoufázové kondiční přípravy čeká mužstvo na stadionu Širůch ve Starém Městě. V druhém týdnu bude nabírat fyzičku v Uherském Brodě, kde ve středu 14. ledna odehraje první přípravný zápas s Třincem.

Herní příprava Slovácka vyvrcholí od 6. do 15. února soustředěním v Turecku, kde kouč Habanec počítá se třemi zápasy včetně ligové generálky. O soupeři se ještě jedná.

Reklama

Související témata: