Hlavní obsah

Jihlava začala zimní přípravu i s třemi novými posilami

Jihlava

Tři posily dnes přivítal na startu zimní přípravy nový trenér fotbalistů Jihlavy Luděk Klusáček. Kádr Vysočiny rozšíří slovenský záložník Branislav Ľupták, ekvádorský útočník Augusto Batioja a defenzivní univerzál Vojtěch Kubista, který přišel na hostování z Jablonce. Tam naopak zamířil na přestup Lukáš Masopust a další oporu Adama Jánoše si z hostování stáhla Sparta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Luděk Klusáček na archivním snímku

Článek

Novou tváří je také trenér Klusáček, který po podzimu rozšířil realizační tým a převzal pravomoce od Romana Kučery, který mu dělá asistenta. Aktuálně má k dispozici 26 hráčů do pole a čtyři brankáře, přičemž před soustředěním v Turecku bude muset kádr zúžit na 20 hráčů a tři gólmany.

"Budu se snažit, abych hráče co nejdříve poznal. Z prvního tréninku se zatím nedá moc hodnotit. Na to je ještě příliš brzy," řekl Klusáček, který před štací na Vysočině působil v Arábii.

Šanci dostanou i mladíci z juniorky, konkrétně záložník Patrik Demeter a chorvatský levý obránce či stoper Matej Mlakič. "Měli jsme zájem, aby zimní přípravu absolvoval také talentovaný útočník Tomáš Duba, který ještě náleží do dorostenecké kategorie. Nakonec jsme se ale rozhodli upřednostnit jeho školní povinnosti a zvládnutí maturity," řekl sportovní manažer Josef Jinoch.

Oproti zvyklostem se jihlavští fotbalisté v prvních třech týdnech přípravy nezapojí do zimní Tipsport ligy. Chystat se budou v domácím prostředí, kde mohou podle mluvčího klubu Miroslava Fukse dobře využít kvalitních tréninkových podmínek, připravených terénů a nové umělé trávy v jihlavském areálu Na Stoupách.

Kondiční soustředění zvládnou v Jihlavě

V pátek 9. ledna absolvují funkční a diagnostické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. O den později sehrají modelový duel dvou výběrů Vysočiny. V dalším týdnu proběhne klasické kondiční soustředění, k jehož tréninkovým jednotkám bude tým vyrážet z jihlavského hotelu Gustav Mahler.

První přípravné utkání je na programu v sobotu 17. ledna, kdy se v Jihlavě představí Znojmo. Zápasy ve dnech 21. a 24. ledna jsou zatím v jednání. V úterý 27. ledna je jisté, že Jihlavu v Praze prověří pražská Sparta.

V sobotu 31. ledna tým odjede do Vídně, odkud odletí na herní soustředění do turecké Antalye. Zde stráví osm dnů, během nichž sehraje tři přípravné zápasy proti zahraničním soupeřům. Generálku na ligový start obstará v sobotu 14. února duel proti Chrudimi.

Reklama

Související témata: