Hlavní obsah

Sparta je před podpisem s rychlým Američanem, za Hušbauera by brala Kopice

Aktualizováno

Zatímco nejlepší střelec minulého ligového ročníku Letnou opouští, neznámý Američan do ní míří. Fotbalová Sparta po pátečním přípravném duelu s Vlašimí na Strahově (2:0) potvrdila, že se s italským Cagliari dohodla na ročním hostování Josefa Hušbauera. Během dneška má naopak angažovat rychlého amerického útočníka Fabrice Picaulta z Fort Lauderdale. Mezi vytipovanými náhradami za Hušbauera pak je jablonecký Jan Kopic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Josef Hušbauer dává Spartě minimálně na rok sbohem...

Článek

Kluby jsou domluveny, Josefa Hušbauera dělí od vysněného angažmá v Cagliari jen úspěšné výsledky zdravotní prohlídky.

„Pepa už je v Itálii. V létě pro nás byl odchod našeho nejlepšího střelce minulé sezóny nepředstavitelný. Uzavřeli jsme s ním gentlemanskou dohodu, že pokud bude zájem Cagliari trvat dál, podruhé už mu v podchodu bránit nebudeme," potvrdil člen sparťanského představenstva Jakub Otava.

Hušbauer odchází na roční hostování s opcí. Sparta by měla vyinkasovat za hostování milión eur (28 miliónů korun). Pokud pak Italové uplatní opci, mohla by se celková částka vyšplhat až na 100 miliónů korun.

A co na to Pelta...?

Obhájce titulu však ztrácí hráče, který byl loni vyhlášen nejlepším fotbalistou ligy. „O Pepově odchodu se mluvilo již v létě, během podzimu byl dlouho zraněný. Teď bychom na jeho odchod měli co nejrychleji zareagovat, abychom zůstali konkurenceschopní," přeje si kouč Vítězslav Lavička.

Sparta netají, že optimální posilou do zálohy by byl Jan Kopic z Jablonce. „Je to jeden z hráčů, které sledujeme," přikyvuje Lavička.

Jenže co na to jablonecký šéf Miroslav Pelta, který žene svůj klub až na ligový vrchol a Spartě s Plzní vážně konkuruje?!

„Nevím, to se musíte zeptat spíš pana Pelty. My máme své hranice, přes které při shánění hráčů jít nechceme. Sledujeme také další záložníky, spíše ze zahraničních lig," reaguje Otava.

Picault si balí na Kanáry

Překvapivou volbou je příchod útočníka Fabrice Picaulta z Fort Lauderdale z nižší americké soutěže North American Soccer League. Pokud třiadvacetiletý hráč projde zdravotní prohlídkou, měl by ještě během pátku dostat na Letné roční smlouvu a v sobotu odletět se Spartou na soustředění na Kanárských ostrovech.

„Bonyho, Kucku nebo Konatého taky nikdo neznal, a osvědčili se," rozptyluje Otava pochybnosti, proč Sparta sahá po neznámé tváři z nižší americké soutěže. „Fafa nepřichází hned jako nosný hráč. Je volný a jeví se dobře. Měl by zkvalitnit naši ofenzívu, může hrát na obou křídlech nebo pod hrotem," avizuje Lavička.

Picaulta Spartě doporučila agentura zaměřená na americký trh. Dobré reference na svého spoluhráče sparťanům podal také slovenský brankář Kamil Čontofalský, který za Fort Lauderdale chytá.

„Picaulta nebereme s žádnou pompou, o jeho kvalitách jsme ovšem přesvědčeni. Umí dávat góly a je velmi rychlý - právě rychlost je jednou ze základních vlastností, na něž při výběru hráčů dbáme.

Reklama

Související témata: