Hlavní obsah

Sparta - Vlašim 2:0Sparta před odletem na Kanáry vyhrála, Mladá Boleslav začala porážkou

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty vstoupili do zimní přípravy vítězstvím. V tréninkovém areálu na Strahově porazili druholigovou Vlašim 2:0. V sobotu Letenští odlétají na sosutředění na Kanárské ostrovy. Naopak Mladá Boleslav zahájila zimní Tipsport ligu porážkou 1:2 s posledním týmem tabulky první ligy Hradcem Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička a Adam Jánoš během přípravného utkání s Vlašimí.

Článek
Fotogalerie

Sparta nastoupila už bez reprezentanta Josefa Hušbauera, který odletěl na zdravotní prohlídku do Itálie a je blízko odchodu do Cagliari.

Začala s nejsilnější sestavou, kterou měl trenér Lavička k dispozici. V základní sestavě chyběli jen Holek s Krejčím a Váchou, kteří se potýkají s lehčími problémy, které neohrozí jejich odlet na Kanárské ostrovy.

Skóre otevřel z penalty Dočkal, těsně před přestávkou se trefil také kanonýr Lafata.

"Jsem rád, že před odletem do tepla jsme si mohli zahrát na přírodní trávě. Na Kanárských ostrovech se utkáme s Eindhovenem a Celtikem Glasgow. Optimální by bylo mít tak kvalitní soupeře v pokročilejším stadiu přípravy, ale každý takový zápas nám prospěje," poukázal trenér Vítězslav Lavička.

Středočeši prohráli s Hradcem Králové

Fotbalisté Mladé Boleslavi pořádají ve svém areálu jednu ze skupin Tipsport ligy. Na úvod turnaje prohráli 1:2 s posledním týmem tabulky první ligy Hradcem Králové. Boleslavští sice vedli po brance Tomáše Wágnera, ale Východočeši po změně stran skóre otočili góly Emira Haliloviče a Aleše Čermáka.

"Směrem dozadu to v této sestavě bylo špatné. Oba góly jsme dostali jak přes kopírák. Paradoxně ale přes stranu Bartla s Vukadinovičem, kteří tu už nějakou dobu jsou," štvalo trenéra Karla Jarolíma.

Hradec zvýšil naději na postup do semifinále, nyní ho ve skupině C totiž čekají už jen druholigoví soupeři Pardubice a Varnsdorf. "Původně jsme o postupu nepřemýšleli, ale když se povedlo vyhrát nad Boleslaví, tak nějaké ambice na postup budou," řekl sportovní ředitel a trenér Róbert Barborík.

Přípravné utkání:
Sparta Praha - Vlašim 2:0 (2:0)
Branky: 36. Dočkal z pen., 45. Lafata.
Sestava Sparty: Štěch (46. Vorel) - Kadeřábek (46. Jánoš), J. Brabec (81. Vokoun), Kováč (60. Toml), Costa (46. Podaný) - Mareček (69. Hašek), Matějovský (46. Vacek), Dočkal (46. Miskovič) - Konaté, Přikryl (61. Pešek) - Lafata (46. Schick). Trenér: Lavička.
Tipsport liga:
Skupina C (Mladá Boleslav):
Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2 (1:0)
Branky: 26. Wágner - 68. Halilovič, 72. A. Čermák.
Ml. Boleslav - I. poločas: Hruška - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Šisler - Skalák, Magera, Ďuriš - Wágner.
II. poločas: Miller - Bartl, Pajer, Thalamy, Mendy - Kúdela - V. Vukadinovič, Štohanzl, Mehanovič, Končal - Subbotin. Trenér: K. Jarolím.
Hradec - I. poločas: Kuciak - Holeš, Chleboun, Rolko, Zelený - P. Černý - Štípek, A. Čermák, Vlkanova, Malinský - P. Dvořák.
II. poločas: Koubek - Holeš, Chleboun, Plašil, P. Mareš - Janoušek - Zorvan, A. Čermák, Trubač, Halilovič - Vaněček. Trenéři: Pilný a Barborík.
Varnsdorf - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 48. Jurča.

Reklama