Hlavní obsah

Takhle úřaduje kanonýr! Mahmutovič se za Plzeň trefil hned první střelou po necelých čtyřech minutách

Takhle úřaduje vyhlášený kanonýr a velká zimní posila. S první trefou v novém dresu přišel hned po necelých čtyřech minutách úvodního přípravného duelu. Bosenský útočník Aidin Mahmutovič proměnil svůj první vážnější kontakt s míčem v úvodní branku. Fotbalisté Viktorie Plzeň nakonec porazili divizní FK Tachov 3:1.

Foto: fcviktoria.cz

Aidin Mahmutovič (vlevo) slaví s Janem Kovaříkem svůj první gól za Plzeň.

Článek

Jeho přestup z Teplic do Plzně provázejí velká očekávání. A sotva kopl do balónu, měl čekání na první gól bleskově za sebou.

„Byl to první přípravný zápas a my jsme teď po náročných trénincích. Možná máme trochu těžké nohy, ale důležité je zůstat zdravý, nezranit se," říká Aidin Mahmutovič pro klubové stránky.

Příjemně ho překvapilo velké množství fanoušků kolem hřiště. „Kluci mi říkali, že na utkání může být víc diváků než na nějakém mistráku. Teď vidím, že měli pravdu. Na zápas jsem se těšil a jsem moc rád, že přišlo hodně fanoušků, pro nás je mnohem lepší hrát před publikem," oceňuje návštěvu v areálu v Luční ulici.

Velkým soupeřem byl hráčům po celý zápas silný vítr. „Myslím, že to zápas i můj výkon ovlivnilo. Dlouhé míče, které mi kluci dávali, končily vinou větru za bránou," mrzí Mahmutoviče.

„Vítr byl nepříjemný, fouká to tu opravdu hodně. Trochu s námahou jsme si s tím ale poradili a vyhráli jsme," přitakává Jan Chramosta, který se také jednou trefil. „Příprava je náročná, hodně běháme, trénink máme zaměřený především na pohyb. Na zápas jsme se proto hodně těšili," líčí Chramosta.

„Zápas posloužil k tomu, abychom si zahráli a na výsledku vlastně ani tolik nezáleží. Důležité je, že jsme na úvod přípravy vyhráli," doplňuje Jan Baránek, který se zabydluje po přestupu z ostravského Baníku. „Jsem tu týden, bydlím s přítelkyní a Plzeň se mi líbí. Tréninky jsou skvělé, takže samá pozitiva," usmívá se mladý obránce.

Reklama

Související témata: