Hlavní obsah

Rajtoral se rozhodl, že bude kopat penalty. Byla blbost, že jsem na ně nechodil dřív, umím je, tvrdí

Plzeň

Plzeň má zřejmě nového exekutora pokutových kopů, disciplíny, v níž v posledních letech selhává. Do této role se samozvaně vtělil obránce František Rajtoral, který ve středeční přípravě Viktorie s Domažlicemi (výhra 3:1) s přehledem proměnil dvě penalty. „Byla blbost, že jsem na ně nechodil dřív, myslím, že je kopat umím,“ vtipkoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník František Rajtoral.

Článek

Byl faulovaný, sudí nařídil pokutový kop. Jakmile Rajtoral zaslechl hvizd, vyskočil jako čiperka a sprintoval pro míč, vzápětí penaltu proměnil. To samé zvládl o pár minut později. „Jsou určení hráči, kope ale ten, kdo si vezme první míč. Proto jsem pro něj běžel, nemělo smysl ležet, aby mi balon někdo neukradl," culil se. Dokáže však udržet nervy i mistrovském utkání, kdy půjde o hodně? „Bude to samozřejmě jiné než na umělce v přípravě, ale věřím, že mi klid zůstane."

Dva pokutové kopy v jednom utkání prý nikdy nekopal. Důvod je prostý - nikdy na ně nechodil. Obrat prý nastal poté, co se nedávno podruhé v kariéře vyléčil z únavového syndromu. „Rozhodl jsem se, že penalty budu kopat, nikoho k nim nepustím. Samozřejmě záleží na trenérovi, koho k nim pustí, ale já bych je rád zahrával," uvedl Rajtoral, který v úvodním duelu v přípravě proti Tachovu (3:1) dokonce vyzkoušel trestný kop. „Také na to jsem se nominoval," usmál se 28letý obránce, který je v plné síle, zvýšené tréninkové dávky mu problémy nedělají.

„Zatím je to dobré, důležité je se nezranit. Těším se ale už na přírodní trávu do Turecka, kam vyrážíme v sobotu. Jsem totiž odpůrce umělky," podotkl Rajtoral, který se také těší, že se v Turecku setká s nedávnými spoluhráči z Hannoveru, kde loni na jaře hostoval.

Reklama

Související témata: