Hlavní obsah

Viktoriáni míří do Turecka, kde narazí na Hannover a Legii

Plzeň

Vracejí se téměř domů. V pátek večer nasednou fotbalisté Viktorie Plzeň ve Štruncových sadech do autobusu, aby o pár hodin později z letiště v Norimberku zamířili do Antálie. Stejně jako v loňském roce budou viktoriáni ladit formu před jarem ve slunném tureckém letovisku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Pilař a spol. míří do Turecka.

Článek

„Fáze obnovy a zvyšování trénovanosti má v našich plánech zhruba tři týdny. Pokračovat tak bude také v rámci tureckého pobytu. V Antálii nás čeká herně-kondiční soustředění, kdy se fyzická připravenost týmu bude zvyšovat již především formou herních prvků a průpravných her," avizuje pro klubový web Miroslav Koubek, trenér aktuálně vedoucího celku Synot ligy.

Hned v pondělí čeká na plzeňskou výpravu utkání s bundesligovým Hannoverem, v sobotu pak prověří viktoriány Legia Varšava. „Čekají nás dva velmi silní soupeři. Do zápasů půjdeme z plné přípravy, nicméně přistoupíme k nim samozřejmě s plnou vážností," doplňuje zkušený kouč. „Dosud nemůžeme do zápasů naplno počítat s Tomášem Hořavou, Davidem Limberským nebo Ondřejem Vaňkem. Uvidíme, jak bude pokračovat jejich rekonvalescence v následujících dnech a jak budou připraveni do jednotlivých zápasů zasáhnout."

Formu doladí ve Španělsku

Turecký pobyt bude prvním ze zahraničních soustředění, následovat bude únorové herní soustředění ve Španělsku. „S dvěma zahraničními kempy mám již zkušenost i z jiných klubů a samozřejmě tuto možnost vítám. Jedná se o běžný postup v zemích, které mají podobné klimatické podmínky jako Česko a je to ku prospěchu tréninkového procesu. Následující španělský pobyt bude již zaměřen čistě na herní přípravu a dolaďování všech potřebných aspektů směrem ke startu soutěžního jara," pochvaluje si Koubek.

Do Turecka odlétá kádr čítající 21 hráčů do pole a čtyři brankáře, šanci dostanou také mladíci Jakub Šiman, Jurij Medveděv a Dominik Hradecký. „Odlétá kompletní kádr, který má Viktoria v tuto chvíli k dispozici. Tento počet je ideální také z pohledu organizace tréninků, které na místě budeme chtít praktikovat. Dalšími faktory jsou také zápasová zastupitelnost a v neposlední řadě motivace pro mladé fotbalisty," shrnuje Koubek.

Kádr Viktorie Plzeň pro turecké soustředění
Brankáři:
Matúš Kozáčik
Petr Bolek
Roman Pavlík
Jakub Šiman
Obránci:
Lukáš Hejda
Roman Hubník
David Limberský
Radim Řezník
Václav Procházka
Jan Baránek
Jurij Medveděv
Záložníci:
Václav Pilař
Tomáš Hořava
Pavel Horváth
Jan Kovařík
Milan Petržela
Patrik Hrošovský
Ondřej Vaněk
František Rajtoral
Daniel Kolář
Dominik Hradecký
Útočníci:
Stanislav Tecl
Jan Holenda
Aidin Mahmutovič
Jan Chramosta

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice