Hlavní obsah

Pivo, vodka, becherovka - Pavel Fořt! Ožije skandování slávistů v Příbrami?

Bratislavu opustil a ze Slovanu by si to po letech mohl zase namířit do domácí ligy. Útočníka Pavla Fořta zkouší fotbalová Příbram. Vedle známého exslávisty trenér Pavel Tobiáš přivítal na tréninku ještě dalšího testovaného hráče, obránce Lukáše Bodečka z druholigové Viktorie Žižkov. Středočeši pak čekají ještě na dalšího forvarda, který naposledy působil ve Francii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Pavel Fořt (vpravo) v dresu Slovanu Bratislava.

Článek

Koncem jara 2009 svými trefami zpečetil Slavii další titul a ligovými stadióny se neslo skandování fanoušků sešívaných „Pivo, vodka, becherovka - Pavel Fořt!"...

„Ani nevím, jak na to přišli. Asi že chodím do knihovny," chechtal se tehdy střelec, který se v roce 2005 dostavil po utkání s Anderlechtem na trénink společensky unavený a kouč Jarolím ho na čas poslal do béčka.

Pavel Fořt je plzeňský odchovanec, v české lize odehrál rovných 100 zápasů a dal 26 gólů. Naposledy působil útočník ve Slovanu Bratislava, s nímž loni získal mistrovský titul. Po neúspěšném podzimu ovšem na Pasienkách skončil. Má za sebou také několik zahraničních angažmá, například v Bielefeldu, Dráždanech, Toulouse či FC Brusel.

Tobiáš rozhodne, zda budou posilami

„Pavla všichni znají, je to gólový útočník. Uvidíme, jak se mu bude na tréninku dařit. Bodeček zase odehrál spoustu zápasů za Žižkov ve druhé lize. Hráči mají šanci ukázat, že do kádru patří. Nyní je na trenéru Tobiášovi, aby rozhodl, zda všichni hráči, co jsou v klubu na zkoušce, mohou být pro klub posilami," řekl prezident Jaroslav Starka na klubovém webu.

Bodeček působí na Žižkově od roku 2010, v první lize zatím nenastoupil.

„Pavel Fořt a Lukáš Bodeček jsou další hráči, kteří jsou v klubu na zkoušce a bojují o to, aby se prosadili do týmu. Již na startu přípravy jsme říkali, že chceme útočníka. Proto je tu Fořt, který má spoustu zkušeností ze zahraničních angažmá. A zítra by měl do týmu přijít ještě jeden útočník, který naposledy působil ve Francii," poukázal generální ředitel Petr Větrovský.

Vrátí se tedy na ligové stadióny svérázné skandování? „Pro mě jako pro otce rodiny to asi moc dobré není, ale hlavu si z toho nedělám. Je to legrace, vtip, takový pokřik. Beru to a musím přiznat, že si mi to i líbí," uculoval se tehdy Fořt.

V sobotu od 11:00 odehraje Příbram v Písku první utkání v rámci zimní přípravy.

Reklama

Související témata: