Hlavní obsah

Také Hradec Králové zkouší cizince, v obraně testuje Korejce a Kamerunce

Aktualizováno

Fotbalisté posledního Hradce Králové jdou s dobou a stejně jako řada klubů ligové konkurence, také Východočeši testují exotické cizince. K záchraně by jim mohli pomoci dva obránci - Korejec Čung Čchol-Un a Kamerunec Dieudonné Owona. Na východ Čech již také zamířil David Petrus z ostravského Baníku.

Foto: fchk.cz

Jihokorejský fotbalista Čung Čchol-Un je na testech v Hradci Králové.

Článek

Osmadvacetiletý jihokorejský stoper Čung Čchol-Un naposledy působil v thajském celku Pattaya United a v Hradci bojuje o první evropské angažmá. V Čechách se objevil už loni v létě. V Humpolci absolvoval tréninkový kemp Kima Granta pro zahraniční hráče a tehdy si ho poprvé všimli zástupci Hradce. Nyní kontakt obnovili a pozvali si hráče na zkoušku.

„Nastupuje na pozici stopera. Viděli jsme ho v několika zápasech loni v létě, proto jsme ho pozvali na testy. Zaujal nás přehledem, dobrou rozehrávkou a organizací hry," říká na klubových stránkách trenér Róbert Barborík o Korejci, který se poprvé představí v sobotní Tipsport lize proti Varnsdorfu.

„Když se objevila možnost zkoušky v Hradci Králové, neváhal jsem ani minutu a do České republiky okamžitě přiletěl," ujistil hráč, jenž velmi touží se v Evropě usadit a vydělávat si fotbalem.

Také Kamerunec Owona zapůsobil na Hradecké při loňském kempu v Humpolci. Hraje především na levém kraji obrany a má za sebou zajímavou minulost, když v mládí prošel celky jako Lille nebo FC Brusel. Naposledy působil v izraelském týmu Maccabi Umm al-Fahm FC.

Reklama

Související témata: