Hlavní obsah

Napsal si s masérem, na svůj Hannover ale plzeňský Rajtoral nevyzrál

Belek

První přípravný duel na soustředění v Turecku měl pro fotbalistu plzeňské Viktorie nevšední atmosféru. Vždyť právě v Hannoveru si osmadvacetiletý František Rajtoral v loňském ročníku připsal sedm bundesligových startů. „Před zápasem jsem si napsal zprávu s jejich masérem a se všema klukama se před utkáním krátce pozdravil, ale nic nad rámec neprobíhalo. Jsem nyní hráčem Plzně a plnou pozornost věnuji právě naší přípravě," ujistil Rajtoral po těsné porážce 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník František Rajtoral.

Článek

„Je pravda, že Hannover už finišuje s přípravou na bundesligu a má za sebou větší počet přípravných duelů, nicméně na hřišti to podle mého názoru nebylo tolik znát," srovnává František Rajtoral na klubovém webu Viktorie.

Bundesligový soupeř vstřelil jediný gól utkání již ve 3. minutě. „Potkali jsme se s velmi kvalitním týmem. Gól jsme ovšem dostali trošku zbytečně. Přes porážku si myslím, že jsme nehráli špatně, vypracovali jsme si také některé šance. Na druhou stranu nám samozřejmě zápas ukázal věci, na kterých budeme muset zapracovat. Do ostrých zápasů však zbývá ještě měsíc, na vyladění máme dostatek času," poukazuje Rajtoral.

Škoda zahozených šancí

Na známého soupeře narazil také Milan Petržela, který si v předminulé sezóně připsal 12 bundesligových startů pro změnu v dresu Augsburgu.

„Prohráli jsme, takže v tomto směru spokojeni být nemůžeme, ale po herní stránce tam byly i dobré pasáže. Vypracovali jsme si také nějaké šance a je škoda, že jsme je nedokázali dotáhnout alespoň k jedné brance," lituje plzeňský rychlonožka.

Viktoria si v přípravě poprvé zahrála na přírodní trávě a přechod byl znát. „Párkrát nám balón trošku uskočil, ale s pokračujícím časem to bylo jen lepší. Za kvalitními povrchy jsme sem jeli a těšíme se na každý trénink. Věřím, že se budeme každým dnem zlepšovat a už nyní se těšíme na sobotní duel proti Legii Varšava," dodává Petržela.

Reklama

Související témata: