Hlavní obsah

Shala už hrál za Spartu, zakopal si proti amatérům od Benešova

Praha

Hokejové střídání, na jedné straně sedm hráčů, na druhé někdy osm. Přátelská atmosféra bez faulů a zbytečných naschválů, konečné skóre 13:2. I tak může někdy vypadat zápas fotbalistů Sparty Praha. Třeba jako tentokrát, když jí ve strahovské nafukovací hale v rámci projektu Gambrinus Kopeme za fotbal vyzval amatérský klub SK Olbramovice (OFS Benešov).

Foto: sparta.cz

Nová posila fotbalové Sparty, albánský reprezentant Herolind Shala.

Článek

Trošku bizarní premiéru v dresu Sparty si odbyla nová posila, Herolind Shala. „Jsem rád, že jsem si mohl zahrát. Rád se mazlím s míčem, takže pro mě to byl perfektní zápas," liboval si.

„Dostali jsme sice dost gólů, ale to nikomu z týmu moc nevadí, protože málokterý klub, jako jsme my, má příležitost zahrát si se Spartou. Nám se to díky projektu Kopeme za fotbal podařilo," je si vědom výjimečnosti akce Václav Neuberg, obránce Olbramovic.

„Je to krásný zážitek, nejen si s klukama zahrát, ale i vidět tréninkový areál. Dokonce se mi povedlo vstřelit gól. S tím jsem vůbec nepočítal," popsal bezprostřední pocity z návštěvy na Strahově olbramovický útočník Miroslav Štěpánek. „Vlastně jsem si zahrál takové derbíčko. Normálně fandím Slavii," přiznal Štěpánek, že pro něj utkání mělo zvláštní význam.

Na Lafatu se nedá připravit

„Sparta asi nehrála na sto procent. Jinak bychom si na míč ani nesáhli. Jsou úplně někde jinde než my. Nemůžeme se s nimi srovnávat," hodnotí kriticky výkon svého týmu Štěpánek. „Na Davida Lafatu se nedá připravit. Je to výborný střelec," navazuje na svého parťáka gólman Olbramovic David Zimmermann, který měl tentokrát mnohem víc práce než při běžných zápasech III. třídy.

„Tento zápas máme jako zapracovávací trénink, první po návratu z Kanárských ostrovů," vysvětlil opálený trenér českého mistra Vítězslav Lavička. „Projekt Kopeme za fotbal propojuje výkonnostní fotbal s profesionálním, což je dobře. I když Olbramovice prohrály, myslím, že si zápas s námi užily. Na hráčích je vidět radost z fotbalu," všiml si trenér. „Kdybych hrál nějakou nižší soutěž, také bych se chtěl potkat se Spartou," přidává se David Lafata.

Reklama

Související témata: