Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 5:0Votroci si zastříleli a ve finále Tipsport ligy vyzvou Jihočechy

Brozany nad Ohří
Aktualizováno

Fotbalisté Hradce Králové si ve finále zimní Tipsport ligy zahrají s Českými Budějovicemi. Votroci v semifinále v Brozanech navázali na stoprocentní bilanci ze základní skupiny a druholigový Zlín jednoznačně přehráli 5:0. Všechny branky padly už v prvním poločase. Kokani z Vršovic loňský triumf neobhájí, po remíze 0:0 prohráli s Jihočechy na penalty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký brankář Tomáš Koubek.

Článek

Hradec, který je v ligové tabulce na posledním místě, si finále zahraje vůbec poprvé. Předchozí dvě semifinále prohrál. Votroci už v závěru podzimu ukazovali zlepšenou formu a v zimní přípravě to zatím potvrzují. Vyhráli skupinu se třemi výhrami včetně duelu s favorizovanou Mladou Boleslaví a v semifinále si vyšlápli i na Zlín.

Vstup do utkání vyšel zejména Štípkovi, který nejprve sám zakončil brejk přes polovinu hřiště přesnou ranou a chvíli na to střelou do tyče připravil gólovou dorážku pro Dvořáka. Čermák pak technicky z 18 metrů trefil šibenici a prosadili se také Mareš a znovu Dvořák. Po změně stran už se utkání spíše dohrávalo, oba celky šetřily síly na nedělní zápasy o konečné umístění.

Druhé semifinálové utkání mezi prvoligovými soupeři Bohemians a Českými Budějovicemi skončilo bez branek. Rozhodnout o postupujícím do finále musely pokutové kopy. Až do páté série byli všichni střelci úspěšní, než zaváhal Radek Šírl, zkušený Jiří Kladrubský v dresu Budějovic pak poslal pátou úspěšnou penaltou svůj tým do nedělního finále (od 13:00) proti Hradci Králové. Obhájci Bohemians Praha 1905 si zahrají v neděli od 10:30 jen o 3. místo se Zlínem.

Tipsport liga - semifinále
Hradec Králové - Zlín 5:0 (5:0)
Branky: 14. a 41. Dvořák, 11. Štípek, 31. A. Čermák, 40. P. Mareš.
Hradec: Koubek - Holeš, Chleboun, Nosek, P. Mareš - Janoušek - Štípek, Tito, A. Čermák, Halilovič - Dvořák. Trenéři: Barborík a Pilný.
Bohemians Praha 1905 - České Budějovice 0:0, na pen. 4:5
Bohemians - I. poločas: Švenger - Bartek, Novakovič, Škerle, Kalina - Jindřišek, Nerad - Moravec, Havel, Bratanovič - Lietava.
II. poločas: Švenger - Pauschek, Novakovič, Reintam, Šírl - Cicman, J. Rada, Hubínek, Mosquera - M. Jarolím - Mikuš. Trenér: Pivarník.
Č. Budějovice: Křížek - Lima, Lengyel (69. P. Novák), Jarabica, Hanzlík - Kladrubský - Linhart (62. Řezáč), Volešák (59. Švantner), Benát, Vaněk - Škoda. Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: