Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Zlín 2:3Klokani prohráli v zimní Tipsport lize i zápas o bronz

Aktualizováno

Čtvrtou příčkou musel vzít v letošním ročníku Zimní Tipsport ligy za vděk nakonec obhájce primátu, fotbalisté pražských Bohemians. Po sobotní semifinálové prohře s Českými Budějovicemi totiž klokani podlehli na brozanské umělé trávě v zápase o třetí místo druholigovému Zlínu 2:3 (1:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matuš Mikuš z Bohemians (vpředu) potvrdil dobrou formu, navíc se mu dařilo i střelecky.

Článek

„Začínáme nanovo, protože během jediného týdne jsme přišli o tři stopery, takže se nám rozpadla nejen defenziva, ale i útočná fáze," bral prohru s nadhledem asistent trenéra klokanů Dalibor Slezák. V zelenobílém dresu se tudíž představily tři nové akvizice - zkušený olomoucký stoper Škerle a společně s ním estonský reprezentant Reintam a Chorvat Novakovič.

„Samozřejmě že na naší souhře a spolupráci bylo znát, že se vidíme a hrajeme spolu poprvé. U kluků z ciziny byl navíc problém v tom, že nejsou zvyklí na hřišti mluvit, takže komunikace neexistovala," přidával dvaatřicetiletý Aleš Škerle, který pod trenérem klokanů Pivarníkem hrával na Hané a jeho volání o pomoc okamžitě vyslyšel.

„Jakmile mně trenér zavolal, ptal jsem se jen na jediné - kdy a kam mám dorazit," přiznával Škerle, že si návrat na ligovou scénu vůbec nerozmýšlel.

Zatímco Škerle má jisté, že ve čtvrtek odletí s výpravou klokanů na soustředění do Turecka, o případném angažování dvou testovaných cizinců trenéři teprve rozhodnou. „Musíme to udělat co nejrychlejší. Do Turecka chceme letět s dvaceti hráči a třemi gólmany, dvě místa jsou tudíž stále volná," nechal se slyšet Pivarníkův asistent.

Zápas o třetí příčku sice klokani po obratu v závěru první půle prohráli, duel ale svůj účel splnil. „Během víkendu proti Českým Budějovicím a Zlínu jsme viděli v akci všechny tři stopery, které zkoušíme a mezi nimiž se budeme rozhodovat. To je totiž pro nás priorita," poznamenal Slezák.

„Před odletem na turecké soustředění jsme navíc chtěli rozložit zátěž na celý kádr, což pochopitelně vliv také mělo. I tak jsme si odnesli některé příjemné poznatky. Třeba o Bratanovičovi, Radovi a Mikušovi, kteří jsou v dobré formě, přičemž Mikušovi se daří i střelecky"

Fotbalová Tipsport liga:
Zápas o 3. místo: Bohemians Praha 1905 - Zlín 2:3 (1:2)
Branky: 41. Havel, 74. Mikuš - 42. Blanař, 43. Kraut, 69. Železník.
Sestava Bohemians: I. poločas: Havránek - Bartek, Novakovič, Reintam, Šírl - Jindřišek, Nerad - Moravec, M. Jarolím, Havel - Lietava.
II. poločas: Havránek - Pauschek, Škerle, Reintam, Kalina - Hubínek, Nerad - Cicman, Bratanovič, Mosquera - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Reklama