Hlavní obsah

Hradec - Budějovice 2:0Votroci zimní ligu vyhráli, trenérský doyen Škorpil však přesto bonmoty nešetřil

Aktualizováno

Poslední celek ligové tabulky slaví vítězství v zimní fotbalové lize. Fotbalisté Hradce Králové prošli letošním Tipsport cupem skutečně suverénně, což ve finále hraném v severočeských Brozanech jen stvrdili. České Budějovice totiž porazili 2:0 a soutěž vyhráli. „Těžko tvrdit, že nám tenhle primát dodá sebevědomí pro jarní ligu, protože jde jen a jen o přípravu, ale motivaci pro práci v dalších dnech a týdnech by vítězství představovat mohlo,“ přiznával trenér Východočechů Bohuslav Pilný.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fotbalisté Hradce králové s trofejí pro vítěze zimní Tipsport ligy.

Článek
Fotogalerie

Bonmoty nešetřil. „Mám pro tebe dvě zprávy. Jednu dobrou, jednu špatnou," obrátil se trenérský doyen Ladislav Škorpil velící lavičce „votroků" na kouče Bohuslava Pilného po vítězném finálovém duelu Tipsport ligy.

„Ta dobrá je, že jsme neporazitelní. Ta druhá, že jenom v lednu," bral Škorpil se svým typickým nadhledem a osobitým humorem primát hradeckých fotbalistů v letošním ročníku zimní ligy.

Jen blbé mužstvo se vystřílí v přípravě...

„Však já ho nepřeceňuji. Natož abych snad plácal hráče po ramenou," namítal Pilný. „Jistý pokrok proti podzimu jsme ale udělali. Snažíme se hrát víc týmově, chceme, aby se do útočení zapojovalo víc hráčů, i góly dáváme. Budějovicím jsme vstřelili dva a ještě třikrát nastřelili tyč."

„Ale pamatuj - jen blbé mužstvo se vystřílí už v přípravě," dal Škorpil v plén další ze zkušeností, které za dlouhá léta na trenérské lavičce nasbíral a jež by Pilnému měly na jaře napomoci k tomu, aby splnil poslání, s nímž mančaft přebral. Tedy aby ho zachránil v lize.

Finále pro Jihočechy úspěchem

„Budou nepříjemní a budou kousat," uznával trenér poraženého finalisty Luboš Urban, že Hradec v porovnání s podzimem pokrok udělal.

„Byl živější a pohyblivější než my, takže vyhrál zaslouženě. Ale i já jsme spokojený... Kdo by řekl, že po úvodní turnajové prohře s Duklou, od níž jsme dostali šest branek, se dostaneme až do finále?! A navíc pouze s patnácti hráči, neboť od začátku přípravy nás trápí neskutečná marodka a sedm hráčů nám chybí," připomínal trenér Českých Budějovic Urban trable, s nimiž se musí vyrovnávat.

I navzdory tomu skončil s Jihočechy v turnaji druhý, což samo sebou považuje za úspěch. "A to nemluvím o tom, že všichni soupeři měli pomalu jednou tolik hráčů co my a do každého zápasu postavili jiné mužstvo. Ve finále to bylo ostatně patrné," připomínal Urban.

Finále fotbalové Tipsport ligy:
Hradec Králové - České Budějovice 2:0 (2:0)
Branky: 18. Malinský, 41. Vaněček.
Hradec: Kuciak - Kraják, Rolko, Plašil, Zelený - Malinský, Zorvan, Černý, Vlkanova - Petrus - Vaněček. Trenéři: Barborík a Pilný.
Č. Budějovice: Hajdušek - Lima (55. Havel), P. Novák, Jarabica, Hanzlík - Řezáč (46. Linhart), Švantner, Kladrubský (46. Benát), Volešák (72. Vaněk), Michal Škoda - Kalod. Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: