Hlavní obsah

Baník opouští další defenzivní opora! Stronati přestoupil do Austrie Vídeň

Aktualizováno

Fotbalista Patrizio Stronati přestupuje z Baníku Ostrava do Austrie Vídeň. Talentovaný dvacetiletý stoper ve středu ve Vídni podstoupí zdravotní prohlídku a následně podepíše smlouvu. Baník tak během zimní pauzy opouští už čtvrtý hráč základní jedenáctky. O Stronatiho odchodu informují oficiální stránky ostravského celku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrizio Stronati z Baníku Ostrava (vlevo) a záložník Sparty Pavel Kadeřábek.

Článek

V průběhu zimní přestávky už Baník prodal záložníka Jána Greguše do Jablonce, stopera Jana Baránka do Plzně a ve slezském týmu skončil kvůli rodinným důvodům i estonský fotbalista Joel Lindpere. Nyní klub opouští i Stronati.

„Jde o vydařený fotbalový obchod pro všechny zúčastněné strany," řekl předseda představenstva Baníku Ostrava Petr Šafarčík. „Vnitřně jsem si přál, aby Patrizio zůstal v Baníku, ale v obchodě, a v tom fotbalovém zvlášť, rozhoduje rozum, ne emoce," dodal Šafarčík na webových stránkách Ostravy.

Stronati byl na podzim třetím nejvytíženějším hráčem Baníku, v patnácti zápasech vždy odehrál plnou porci 90 minut. Za Ostravu nastoupil dohromady do 24 ligových zápasů, v nichž dal jeden gól.

„Jsem rád, že jsem dostal v Baníku šanci zahrát si ligu a že mi nyní vyhověl a souhlasil s mým přestupem. Klubu děkuji za všechno, co pro mě udělal. Děkuji také fanouškům Baníku a doufám, že mi můj odchod nebudou vyčítat. Rád se jednou do Baníku vrátím," uvedl Patrizio Stronati.

Baník má podle svého šéfa Šafarčíka „dostatečný klid a prostor pro to, aby dokončil jednání o dalších plánovaných posilách".

Reklama