Hlavní obsah

Sparta má silnou konkurenci, střelce Nikoliče chtějí i v Anglii

Székesfehérvár

Maďarský fotbalista Nemanja Nikolič, o kterého se podle deníku Sport zajímá pražská Sparta, má nápadníky z předních evropských lig. Agent útočníka Videotonu Székesfehérvár Vladan Filipovič uvedl, že obdržel nabídky z Anglie, Francie či Itálie. Zájem Sparty nepotvrdil.

Foto: Sport.cz

Nemanja Nikolič je kanonýr.

Článek

Mezi hlavní favority na získání nejlepšího střelce maďarské ligy je řazen Crystal Palace. Tým z Premier League je podle britských médií připraven zaplatit požadovaných 500 tisíc liber (asi 18,5 milionu korun). Odhadovaná tržní cena hráče je dvojnásobná, Nikoličovi však v létě končí smlouva, což jeho cenu snižuje. I proto je Videoton ochoten prodat kanonýra dříve, než bude volným hráčem. Spekuluje se také o anglickém druholigovém Readingu, španělské Celtě Vigo či francouzském Bordeaux.

"Nemohu být konkrétní, ale je pravda, že registruji zájem z anglické první i druhé ligy, Francie a Itálie. Ve skutečnosti je to více než zájem a jsem přesvědčen, že brzy bude uzavřena dohoda," cituje Filipoviče maďarský sportovní deník Nemzeti.

Sedmadvacetiletý srbský rodák Nikolič je se 16 góly v 16 zápasech jednoznačně nejlepším střelcem této sezony maďarské ligy. V předchozích třech sezonách nastřílel 18, 13 a 19 branek. Celkem za svou kariéru dal 172 branek ve 304 zápasech. Nasbíral i deset startů a dva góly za maďarskou reprezentaci.

Reklama

Související témata: