Hlavní obsah

Fotbalista Přikryl se stěhuje z Letné. Bude oblékat dres Dukly

Praha

Z Letné na Julisku. Ofenzivní záložník Tomáš Přikryl ze Sparty stráví jarní část sezóny na hostování v pražské Dukle. Člen fotbalové reprezentace do 21 let si na podzim za Spartu příliš nezahrál - v základu nastoupil jen čtyřikrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Přikryl ze Sparty během utkání s Plzní.

Článek

„Hostování Tomáše směřuje k tomu, aby měl maximální zápasové vytížení. Je to i od Sparty vstřícný krok směrem k reprezentační jednadvacítce, kterou čeká mistrovství Evropy. Pro všechny strany bude nejlepší, když se v létě vrátí na Letnou zcela rozehraný," uvedl hráčův agent Viktor Kolář.

Dva góly vstřelil Tomáš Přikryl na podzim ve sparťanských barvách. Dohromady naskočil do deseti zápasů Synot ligy, z toho do čtyř od začátku. V osmi startech v evropských pohárech si připsal jeden přesně cílený zásah.

V Dukle se potká s dalším hostujícím sparťanem, Romanem Polomem.

Přikryl do Sparty přišel v zimní přestávce sezóny 2011/12 z olomoucké Sigmy. Zájem letenského klubu tehdy podpořily zejména hráčovy výkony z evropského šampionátu hráčů do 19 let.

Dukla možná bude angažovat i dalšího hráče do ofenzivy. V klubu je na testech útočník Jan Blažek, který v lize naposledy působil v Liberci.

Reklama

Související témata: