Hlavní obsah

Sparta - Prostějov 3:0Picault dal třetiligovému soupeři dva premiérové góly

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty míří na soustředění do Turecka. Ještě před sobotním odletem si na Strahově zahráli s třetiligovým Prostějovem a účastníka MSFL v klidu porazili 3:0. O výhru se svými dvěma premiérovými trefami v rudém dresu postaral americký útočník Fabrice Picault, třetí gól přidal zimní kanonýr Bořek Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Fabrice Picault (vlevo) během přípravného utkání s Prostějovem.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci Sparty jsou zvědaví, jak si útočník s přezdívkou Fafá v Praze povede. Třiadvacetiletý Fabrice Picault, který přišel do Sparty z Fort Lauderdale z nižší zámořské soutěže NASL, se jim proti týmu z MSFL představil v dobrém světle.

Skóre otevřel z dorážky po rohu, podruhé se trefil hlavou po Vackově centru. V závěru zápasu dal třetí gól Dočkal. Zimní kanonýr si připsal již šestou branku v zimní přípravě, zatím vyšel naprázdno jen v jednom z utkání, do nichž zasáhl.

Dres Prostějova oblékl také bývalý sparťan Lukáš Zelenka.

V Turecku se český mistr utká s Dinamem Tbilisi, Steauou Bukurešť a Rubinem Kazaň. "Stále ještě hledáme jednoho kvalitního útočníka. Na soustředění už bychom chtěli kádr a sestavu finalizovat," řekl trenér Vítězslav Lavička.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Prostějov 3:0 (2:0)
Branky: 9. a 18. Picault, 82. Dočkal.
Sparta: Vorel - Kadeřábek (46. Ljulka), Kováč (46. Toml), J. Brabec, Podaný (69. Costa) - Konaté, Vacek (46. Miskovič), Mareček, Breznaník (69. Dočkal) - Picault, Schick. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: