Hlavní obsah

Mladá Boleslav získala ze Sparty na hostování záložníka Vacka

Fotbalovou Spartu opouští další hráč. Záložník Kamil Vacek bude na jaře hostovat v Mladé Boleslavi. Sedmadvacetiletý odchovanec již s novým týmem odcestoval na soustředění do Portugalska. Oba kluby potvrdily dohodu na svých webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník pražské Sparty Kamil Vacek bude na jaře hostovat v Mladé Boleslavi.

Článek

Vacek by měl ve čtvrtém celku ligové tabulky nahradit ve středu zálohy Mickaela Tavarese, který odešel do Sydney. Mladá Boleslav původně chtěla Jakuba Radu z Bohemians Praha 1905, kluby se však nedomluvily. Místo toho získala bývalého juniorského reprezentanta, který se v roce 2011 objevoval i v seniorském národním týmu.

V témže roce zamířil Vacek do italského Chieva, kde se však neprosadil a vrátil se do Sparty. Ani v letenském celku však nenavázal na svou reprezentační formu. V této sezoně sice nastoupil do 11 ligových utkání, ale většinou jako střídající hráč. Dosud nasbíral celkem 126 startů v české nejvyšší soutěži a 14 branek.

Spartu v zimě už opustil druhý střední záložník, do Cagliari přestoupil Josef Hušbauer. Místo něj Sparta získala Albánce Herolinda Shalu. Na hostování odešli z podzimního kádru také Tomáš Přikryl do Dukly a Roman Bednář do Příbrami.

Reklama

Související témata: