Hlavní obsah

Sparta se zajímá o slovenské mladíky, ze Senice přichází Chvátal

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta získala na roční hostování s následnou opcí osmnáctiletého obránce či záložníka Juraje Chvátala z FK Senica. Podle informací slovenských médií by český mistr mohl angažovat ještě dalšího mladíka, Ivana Schranze z Trnavy. Letenští jsou od soboty na soustředění v Turecku, a jak avizoval kouč Vítězslav Lavička, stále hledají hlavně útočníka k Davidu Lafatovi. Trnavský Schranz je záložník či útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička přivítá mladou slovenskou posilu.

Článek

Chvátal se na jaře 2014 probojoval do prvního mužstva Senice a premiéru v nejvyšší slovenské soutěži si připsal v sedmnácti letech. V roce 2013 byl v kádru slovenské sedmnáctky, která startovala na mistrovství světa této věkové kategorie. Má za sebou i stáž v nizozemském Haagu.

"Juraj je produktem výborné mládežnické akademie v Senici a velký talent. Věříme, že se ve Spartě prosadí," řekl Jakub Otava, člen představenstva Sparty.

Chvátal se ve středu připojí k týmu na soustředění v tureckém Beleku.

Sparta ještě před odletem do Turecka zúžila kádr. Adama Jánoše vrátila na hostování do Jihlavy, Tomáše Přikryla poslala na jaro do Dukly a Kamila Vacka do Mladé Boleslavi.

Slovenský server profutbal.sk spekuluje také o vážném zájmu Pražanů o Ivana Schranze, který je členem slovenské reprezentace do 21 let. Upozornil na sebe třeba loni v létě, když se v úvodním utkání třetího předkola Evropské ligy dvěma góly postaral o výhru Trnavy 2:1 na hřišti skotského týmu St. Johnstone.

Reklama

Související témata: