Hlavní obsah

Záložník, jehož pokousal Suárez. Sparta zkouší první oběť nejslavnějšího fotbalového kanibala

Praha

Zajímavé jméno. V pondělí večer se k fotbalistům Sparty na soustředění v Turecku připojil nový hráč. Na testy přichází devětadvacetiletý nizozemský záložník Otman Bakkal, jenž je odchovancem PSV Eindhoven a nastupoval také za Feyenoord Rotterdam či Dynamo Moskva. Holanďan marockého původu se v roce 2010 stal první obětí nejslavnějšího fotbalového kanibala. Tehdy Bakkal oblékal dres Eindhovenu a pokousal ho útočník Ajaxu Luis Suárez.

Foto: sparta.cz

Nizozemský záložník Otman Bakkal na tréninku Sparty v Turecku.

Článek

Suárez pokousal Bakkala

Sparta avizuje příchod nového hráče na testování na svém webu. Bakkal se k týmu připojil v pondělí večer a v úterý dopoledne se již zapojil do tréninku v tureckém Beleku. S mužstvem absolvuje zbylou část soustředění. Letenské v úterý odpoledne od 16:30 SEČ čeká první zápas s Dinamem Tbilisi.

Luis Suárez pokousal Bakkala do krku v listopadu 2010 během zápasu Ajaxu s PSV Eindhoven (0:0), za což si vysloužil přezdívku Kanibal z Ajaxu. Suárez dostal trest v podobě zákazu startu v sedmi zápasech, během další kariéry se však dopustil recidivy. Už jako hráč Liverpoolu hryzl do ramene Ivanoviče z Chelsea a loni se na MS v dresu Uruguaye zakousl do italského stopera Chielliniho, čímž způsobil celosvětový skandál.

Naposledy hrál za Feyenoord, teď je volný

Bakkal se může pochlubit vítězstvím na mistrovství Evropy hráčů do 21 let z roku 2007 a na svém kontě má také jeden start za nizozemský seniorský výběr.

V PSV Eindhoven působil od roku 2004, zahrál si i na hostováních v FC Eindhoven, Den Bosch, Twente a Feyenoordu.

V roce 2012 přestoupil do Dynama Moskva, minulou sezónu 2013/2014 strávil opět ve Feyenoordu. Od léta 2014 je volným hráčem a připravoval se s juniorským týmem PSV Eindhoven.

Jinak Letná není pro Bakkala neznámým prostředím. Na podzim 2009 tady za Eindhoven odehrál celý zápas Evropské ligy (2:2), v domácí odvetě (PSV vyhrál 1:0) proti Spartě vydržel na hřišti do 62. minuty.

Reklama

Související témata: