Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Rapid Vídeň 2:2Klokani remizovali s Rapidem, Vacek vystřelil Boleslavi výhru nad lídrem dánské ligy

Brno
Aktualizováno

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili v přípravném utkání na umělém trávníku v Ivanovicích slovenský Ružomberok 1:0. Druhá část brněnského kádru podlehla Znojmu 0:2. Teplice na Kypru dvěma góly Chukwumy porazily litevský tým Kruoja Pakruojis 2:0. Liberec v Turecku stejným výsledkem zdolal druhý tým rakouské ligy Wolfsberg, Bohemians 1905 tam remizovali 2:2 s Rapidem Vídeň. Fotbalisté Mladé Boleslavi na přípravném turnaji Atlantic Cup porazili lídra dánské ligy Midtjylland 1:0. Premiérovým gólem v novém dresu se blýskl Kamil Vacek, který přišel minulý týden na hostování ze Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zbrojovky Brno Václav Kotal vybírá kádr pro soustředění v Turecku.

Článek

Klokani sehráli v Turecku speciální zápas vzhledem k tomu, že jejich trenér Roman Pivarník ve vídeňském Rapidu tři roky hrál a poté se tam vrátil ještě jako asistent.

O to více kouče musí mrzet, že Pražané nedovedli slibně rozehraný zápas k vítězství. Jako posila se ukázal specialista na standardní situace Marek Jarolím. Nejprve dal parádní gól z přímého kopu, poté proměnil, penaltu. Rapid však dvakrát vyrovnal, čímž Pivarníkovi radost pokazil.

Kotal vybíral kádr pro Turecko

Brněnští ve čtvrtek odlétají na soustředění do Turecka a úterní zápasy na domácí půdě byly pro hráče důležité z toho pohledu, že s konečnou platností rozhodovaly o tom, koho trenér Václav Kotal vezme do letadla.

Duel s Ružomberokem žádnou velkou podívanou nepřinesl. Výjimkou však byla 41. minuta, kdy Jugas krásným obloučkem nedal brankáři šanci. Druhá část kádru pak nestačila na Znojmo.

Nová posila se uvedla gólově

Zatímco v prvním utkání na turnaji v portugalském Algarve se Mladé Boleslavi nedařilo a prohrála 0:2 s Bröndby Kodaň, tentokrát předvedla mnohem lepší výkon. Hodně aktivní byl zejména na levé straně Končal. Záložník hostující z Plzně zásoboval spoluhráče přesnými centry.

Úvodní gól však paradoxně padl po centru zprava. Dánská obrana při odkopu trefila jen napadající soupeře, Wágner přiťukl ve vápně míč Vackovi a nová posila zařídila ve 24. minutě vedení.

Po změně stran dánský tým přeci jen přidal, k čemuž pomohl i příchod nejlepšího střelce dánské ligy Pusice. Středočeši však odolali a sami mohli ještě z brejků a standardek zvýšit, ale šance nevyužili. Poslední duel na turnaji čeká Mladou Boleslav v sobotu, soupeře určí zápasy ve druhé skupině, ve které je také Jablonec.

Výsledky přípravných fotbalových zápasů:
Zbrojovka Brno - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)
Branka: 41. Jugas.
Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Schuster - Hyčka, Zavadil, Fischer, Keresteš - Slančík (56. Zoubele), Pašek (56. Brigant), Sýkora (56. Klán). Trenér: Kotal.
Zbrojovka Brno - 1. SC Znojmo 0:2 (0:0)
Branky: 79. a 86. Žondra.
Brno: Melichárek (46. Veselý) - P. Buchta, Jakub Šural, Malík - R. Buchta, Šumbera, Vávra, Brigant, Serečin - Čtvrtníček, Markovič. Trenér: Kotal.
Na Kypru: FK Teplice - Kruoja Pakruojis (Lit.) 2:0 (0:0)
Branky: 70. a 87. Chukwuma.
Teplice: Slavík - Vondrášek (60. Hora), Lüftner, Hošek, Krob (46. Mozol) - Takács, Urma - Balász (46. Chukwuma), Táborský (75. Richter), Nivaldo (60. Salami) - Stratil (46. Potočný). Trenér: Ščasný.
V Turecku: Slovan Liberec - Wolfsberg (Rak.) 2:0 (1:0)
Branky: 14. Šural, 68. Hadaščok.
Liberec: Hroššo - Sus (60. Mudra), Pimpara, Karišik, Fleišman - Obročník (80. Pavelka), Douglas (46. Soungole) - Hadaščok, Šural (60. Ndiaye), Frýdek (60. Kaiser) - Bakoš (60. Luckassen). Trenéři: Kotrba a Csaplár.
Bohemians Praha 1905 - Rapid Vídeň 2:2 (1:0)
Branky: 45+2. a 57. (druhá z pen.) Jarolím - 55. S. Hofmann, 83. Schaub.
Bohemians: Švenger - Pauschek, Gajič, Škerle, Šírl - Moravec (77. Bartek), Jindřišek, J. Rada, Mosquera - M. Jarolím (65. Nerad) - Mikuš (55. Lietava). Trenér: Pivarník.
V Portugalsku: Mladá Boleslav - Midtjylland 1:0 (1:0)
Branka: 24. Vacek.
Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Hůlka, Koch, Bořil - Ščuk (46. Šisler), Kúdela - Skalák (77. Zahustel), Vacek, Končal (77. Štohanzl) - Wágner (81. Ďuriš). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: