Hlavní obsah

Sparta - Dinamo Tbilisi 3:1Shala se poprvé trefil v rudém, český mistr porazil gruzínského

Belek

Zatím šance svým novým spoluhráčům jen připravoval, teď už se albánský záložník Herolind Shala v rudém dresu také sám poprvé trefil. Fotbalisté Sparty v prvním utkání na soustředění v Turecku, které bylo duelem českého mistra s gruzínským, porazili Dinamo Tbilisi 3:1. O další góly se postarali reprezentanti Krejčí a Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty Herolind Shala.

Článek

Kouč Lavička poslal na hřiště téměř optimální sestavu, jen na hrotu se místo kapitána Lafaty představil Američan Picault, jehož o přestávce vystřídal mladý Schick. Sparta byla v prvním poločase lepším týmem a svou převahu gólově vyjádřila ve 30. minutě. Shala střelou z vápna nedal brankáři šanci a zapsal si tak první branku v novém angažmá po přestupu z norského Odds BK.

Po přestávce sice lídr gruzínské ligy srovnal, Sparta ale díky Krejčímu zase brzy získala vedení. Výhru pak potvrdil Dočkal, který s jednou výjimkou v zimě skóroval v každém utkání, do něhož zasáhl.

Ve druhém poločase se na hřiště dostal také nizozemský záložník Otman Bakkal, jehož budou Letenští do konce tureckého soustředění testovat.

Přípravný zápas v Turecku:
Sparta Praha - Dinamo Tbilisi 3:1 (1:0)
Branky Sparty: 30. Shala, 53. Krejčí, 74. Dočkal.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha, Matějovský (70. Mareček), Shala (65. Bakkal) - Dočkal, Krejčí (75. Konaté) - Picault (46. Schick). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: