Hlavní obsah

Vacek zazářil hned premiérovou trefou za Mladou Boleslav

To je tedy rychlost. V pátek Mladá Boleslav oznámila, že pro jaro získala na hostování ze Sparty zkušeného fotbalistu Kamila Vacka. Hned v sobotu záložník nastoupil v Portugalsku na poslední půlhodinku utkání s Bröndby Kodaň (0:2). V úterý pak exletenský fotbalista v dalším duelu Atlantic cupu od začátku navlékl kapitánskou pásku a jediným gólem utkání zajistil Středočechům cennou výhru 1:0 nad Midtjyllandem, lídrem dánské ligy.

Foto: fkmb.cz

Kamil Vacek (v dolní řadě první zleva) dovedl Mladou Boleslav k výhře nad Midtjyllandem s kapitánskou páskou na rukávu.

Článek

Takhle by mu to šlo. Po Skalákově centru a Wágnerově přiťuknutí nekompromisně prostřelil gólmana a rozhodl.

„Hrálo se mi dobře," raduje se Kamil Vacek a pochvaluje si úroveň hotelového zázemí a podmínky pro trénování v Albuferii na jihu Portugalska.

„Hodně hráčů z boleslavského mužstva znám z české ligy a z mládežnických reprezentací, takže jsem nepřišel do úplně neznámého prostředí. V Mladé Boleslavi jsem spokojený," ujišťuje v rozhovoru pro klubový web.

Nováček obletovaným hrdinou

Loni se ve Spartě dočkal svého druhého mistrovského titulu, nicméně po návratu z Itálie si na Letné nedokázal získat zpátky místo v základní sestavě. A tak zamířil do Boleslavi a v úterý večer patřil k nejlepším hráčům na Estadio Algarve.

„Po celé utkání jsme měli převahu a soupeře téměř do ničeho nepustili. Hráli jsme o poznání disciplinovaněji a koncentrovaněji než v prvním turnajovém střetnutí proti Bröndby," řekl místní televizi, kterou Vacek zaujal nejen vstřeleným gólem, ale také celkovým výkonem.

Reklama

Související témata: