Hlavní obsah

Maďarský Bale z AC Milán konečně dostal sešívaný dres

Lara

Kdo to kdy viděl, aby si český klub sáhl pro posilu do AC Milán! Fotbalové Slavii se to během zimní přestávky podařilo. I když se už zdálo, že vyhlédnutou posilu bude muset oželet, levý obránce Krisztián Tamás je přece jen aspoň na jaro její. Devatenáctiletý maďarský talent se tak po komplikacích a průtazích mohl zapojit na soustředění v Turecku do tréninku se sešívanými.

Foto: slavia.cz

Krizstián Tamás v Turecku poprvé pózuje se slávistickým dresem.

Článek

Konečně, oddechlo si vedení Slavie. Trenéři si Krisztiána Tamáse již v prosinci úspěšně otestovali v Edenu a projevili o něj zájem. Nakonec se však maďarský kmenový hráč AC Milán poprvé představil s dresem pražského týmu až na balkónu hotelu Royal Wings v turecké Antalyi...

„Ve Slavii je plno mladých hráčů a já jsem mladý hráč, pro kterého je důležité hrát. Už jsem měl příležitost se zapojit do přípravy, trénoval jsem například střelbu nebo křížné přihrávky," pochvaluje si Tamás v prvním rozhovoru pro klubové stránky.

Sáhl po čísle šest a v sestavě zaujme místo levého obránce, jež bylo pro Slavii slabinou. AC Milán přitom původně oznámil, že beka, který si vysloužil přezdívku maďarský Gareth Bale, do Prahy nepustí.

Budoucnost je zatím nejasná

„Sedl jsem si se svým manažerem a probrali to. Já problém neměl, chtěl jsem do Slavie. Takže pro mě je velmi důležité, že nakonec všechno dobře dopadlo."

Tamás zamířil do Edenu na jarní hostování s opcí. „Budu tady zatím na čtyři měsíce a kdo ví, jaká bude budoucnost. Pro mě je důležité, že tu jsem teď a chci hrát. Myslím, že pokud odvedu svou práci dobře a osvědčím se, můžu hledět do budoucnosti ve Slavii," avizuje Krisztián.

Má před sebou ještě jeden lákavý cíl, v létě si s maďarským nároďákem může zahrát na mistrovství světa do 20 let. „Na jaře se budeme připravovat přátelskými zápasy s Mexikem nebo USA. Chceme hrát dobře," těší se obránce, o něhož se v minulosti zajímal také Arsenal či Tottenham. Od léta hostoval ve Varese v druhé italské lize.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články