Hlavní obsah

Pravda se ukázala, triumfoval Hrubý chycenou penaltou

Algarve

Skalp druhého týmu dánské ligy je potěšil. Fotbalisté Jablonce ve svém druhém vystoupení na přípravném turnaji Atlantic Cup v Portugalsku porazili FC Kodaň 2:0 a rehabilitovali se tak za úvodní prohru s Göteborgem. Korunu cenné výhře nasadil brankář Hrubý, který v závěru lapil sporně nařízenou penaltu.

Foto: fkjablonec

Brankář Vlastimil Hrubý (ve žlutém) a Luděk Pernica (první zprava) nastupují po boku kapitána Jablonce Tomáše Hübschmana v Algarve proti Kodani.

Článek

Jeho tým vedl o dva góly, i tak se ale pořádně namíchl. Kodaňský Danny Amankwaa se před ním teatrálně skácel na trávník a rozhodčí mu sedl na lep. Penalta!

„V žádném případě neměla být nařízená. Šel jsem do souboje. Když jsem ale viděl, že na balón nedosáhnu, tak jsem stáhl ruce. Útočník padal už asi metr přede mnou... Pravda se pak ukázala a penaltu jsem vyrazil," líčí jablonecký gólman Vlastimil Hrubý pro klubový web.

Defenziva se bude zlepšovat, věří Hrubý

„V druhém poločase jsme Dány pustili snad jen k jedné střele a pak k penaltě, kterou Vlasta skvěle chytil," dodává stoper Luděk Pernica, který s brankářem sdílí jeden pokoj na hotel Penina.

Vychytaná nula vždy potěší. „Je pravda, že to bylo teprve podruhé v zimní přípravě. I proto je pro naše sebevědomí takový výsledek dobrý. V předchozích zápasech jsme chybovali. Věřím ale, že se defenziva bude zlepšovat a na úvod ligy nám to vzadu bude fungovat jako na podzim," říká Hrubý.

V Algarve teď není tak příjemné počasí, jaké jablonecká výprava předpokládala. „Trochu nás zaskočilo, že není úplně teplo, jak jsme čekali. Panují tu menší teploty než třeba v Turecku nebo na Kypru, dost fouká i vítr. Bude to ale aspoň snadnější při přechodu zpátky do Čech těsně před startem ligy," uvědomuje si gólman.

Reklama

Související témata: