Hlavní obsah

Liberec - CSKA Sofia 2:3Platini a spol. připravili Slovanu první zimní porážku

Aktualizováno

Za všechno může Platini... Fotbalisté Slovanu Liberec sice v přípravném duelu na soustředění v Turecku vedli, pak ale jmenovec slavné hvězdy vyrovnal a český tým prohrál s CSKA Sofia 2:3. Pro tým koučů Kotrby a Csaplára je to první nezdar v zimní přípravě. Jihlava naopak porazila slovenský Ružomberok 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jihlavy Haris Harba oslavuje gól.

Článek

Až v osmém zápase zimní přípravy utrpěli fotbalisté Liberce první porážku. Předposlední celek prvoligové tabulky po předchozích sedmi výhrách teď v Turecku podlehl vedoucímu týmu bulharské ligy CSKA Sofia 2:3.

Severočeši přitom nezačali špatně a vedli od 42. minuty, kdy se po Pavelkově přihrávce prosadil sám před brankářem senegalský útočník Ndiaye. Jenže hned za dvě minuty srovnal po pasu za obranu Platini a po změně stran v rozmezí necelých dvou minut otočili skóre Pričiněnko s Galčevem. V 77. minutě už jen snížil z přímého kopu Kamerunec Douglas.

"Je potřeba si přiznat, že jsme nebyli lepším mužstvem. Zejména ve druhém poločase nám po změnách v sestavě trochu vázla organizace. Bohužel jsme tentokrát tahali za kratší konec. Soupeř byl velice kvalitní, kombinačně na velmi vysoké úrovni a byl i efektivní," uvedl pro liberecké internetové stránky sportovní ředitel Jan Nezmar.

Jihlava po dvou remízách vyhrála

Až na místě si domluvili zápas navíc a nemusejí toho litovat. Fotbalisté Vysočiny Jihlava na soustředění v Turecku neplánovaně rozšířili svůj program o duel s jedenáctým celkem slovenské ligy MFK Ružomberok. Jihlavský tým se po dvou remízách dočkal první turecké výhry v poměru 3:1 (0:1), když vývoj duelu otočily branky Matúše Marcina, Patrika Demetera a Harise Harby.

Vysočina nastoupila v kombinované sestavě. „Ružomberok byl v první půli lepší, kontroloval hru a byl více na míči," popsal na klubovém webu Marek Zúbek, jihlavský asistent trenéra.

Slovenský tým se také brzy ujal vedení. Postupem času se hra vyrovnala a po přestávce Jihlava otočila skóre. "Vzestup našeho tymu korunoval po standardní situaci ze strany Harba, jenž v 73. minutě hlavou zvýšil na 3:1. Prakticky od té chvíle jsme měli zapas pod kontrolou a dotáhli ho do vítězného konce," dodal Zúbek.

Přípravný fotbalový zápas v Turecku:
Vysočina Jihlava - MFK Ružomberok 3:1 (0:1)
Branky Jihlavy: 57. Marcin, 65. Demeter, 73. Harba.
Vysočina: Kotnour – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí (30. Štěpánek, 60. Šulek), Mlakić - Fulnek, Demeter, Harba, Batioja - Marcin (70. Kliment), Přeučil.
Slovan Liberec - CSKA Sofia 2:3 (1:1)
Branky: 42. Ndiaye, 77. Douglas - 44. Platini, 66. Pričiněnko, 67. Galčev.
Liberec: O. Kolář - Mudra, Pimpara (46. Karišik), Pokorný, Fleišman (46. Sus) - Pavelka (46. Douglas), Obročník (46. Sackey) - Hadaščok (46. Frýdek), Ndiaye, Kaiser - Luckassen. Trenéři: Kotrba a Csaplár.

Reklama

Související témata: