Hlavní obsah

Plzeň - Dynamo 1:1Rajtoralova penalta nestačila, Plzeň přišla v závěru o výhru nad Dynamem Kyjev

Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň ve svém druhém přípravném zápase na soustředění ve Španělsku remizovali s třináctinásobným ukrajinským mistrem a aktuálně vedoucím týmem ligy Dynamem Kyjev 1:1. Západočeský celek dlouho vedl, když se v 38. minutě z nařízené penalty trefil František Rajtoral, v závěru utkání ale v nastaveném čase ale vyrovnal portugalský reprezentant Miguel Veloso.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Rajtoral vstřelil jediný gól Viktorie Plzeň v přípravě s Dynamem Kyjev.

Článek

Trenér Viktorie Miroslav Koubek nemohl počítat se zimní posilou Aidinem Mahmutovičem, který léčí drobné svalové obtíže

Plzeň začala zápas aktivně a jen pár minut před poločasem šla zaslouženě do vedení. Brankář Dynama Rybka ve vápně fauloval pronikajícího Chramostu a z nařízeného pokutového kopu s přehledem skóroval Rajtoral. Po změně stran a protočení sestav se duel více vyrovnal.

S postupem času převzalo Dynamo, v jehož sestavě nechyběl ani exliberecký záložník Rybalka, více iniciativy a několikrát prověřilo brankáře Bolka. Plzeňský brankář však dlouho odolával, několika parádními zákroky zneškodnil střely kyjevských hráčů, nulu ale nakonec neudržel. V závěru utkání, kdy už se zdálo, že Viktoria výhru udrží, se zjevil ve vápně nepokrytý Portugalec Veloso a přesnou hlavičkou upravil skóre na konečných 1:1.

„Utkání hodnotím pozitivně. Neprohráli jsme a ani výkon nebyl z naší strany špatný. Pokud porovnám oba poločasy, tak vydařenější byl určitě ten první. Po prostřídání jsme trošku ztratili jistotu na míči, soupeř naopak zvýšil obrátky. Některé situace jsme mohli ve finální fázi řešit lépe a přidat druhou branku, na druhou stranu je třeba přiznat, že také Dynamo si vypracovalo množství šancí," zhodnotil duel kouč Viktorie Miroslav Koubek.

Plzeňští už si v Málaze v sobotu poradili s jihokorejským týmem Suwon (2:0), v neděli je čeká generálka na ligu proti ruskému Krasnodaru.

Přípravné utkání ve Španělsku:
Viktoria Plzeň - Dynamo Kyjev 1:1 (1:0)
Branky: 38. Rajtoral z pen. - 90.+2 Miguel Veloso. ŽK: Hořava – Sydorčuk, Vida, Rybka, Lens.
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Hubník, Baránek, Limberský (46. Pilař) - Hořava (46. Vaněk), Hrošovský - Petržela (46. Řezník), Chramosta (68. Kolář), Kovařík - Holenda (46. Tecl). Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata: