Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jihlava 0:0Vysočina si z Ďolíčku odvezla bod a Blažek rekord

Klokani se v jarní premiéře museli spokojit s bodem. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 remizovali v utkání 17. kola Synot ligy s Jihlavou 0:0. Vysočina tak má v tabulce dál o jeden bod víc. Jihlavský brankář Jaromír Blažek překonal legendárního Pepiho Bicana a ve věku 42 let, 1 měsíc a 23 dnů se stal nejstarším fotbalistou, jaký kdy nastoupil v domácí soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Bohemians Matúš Mikuš v zápase s Jihlavou.

Článek

Klokani ztráceli po podzimu na svého soupeře jen jeden bod, pro oba týmy tak jaro začalo přímou bitvou o záchranu. Trenér Luděk Klusáček loni zachránil Bohemku v nejvyšší soutěži, při své ligové premiéře na lavičce Vysočiny ovšem musel veškerý sentiment odložit stranou. Stejně tak jeho protějšek Roman Pivarník, který dříve pro změnu trénoval Jihlavu.

První šanci zápasu měli ve 12. minutě domácí. Odražený míč ve vápně spadl před Jarolíma, zkušený záložník ovšem branku přestřelil. Mosquerova hlavička pak rekordmana Blažka sice protáhla, ale vážně neohrozila.

Klokani byli aktivnější, získali pár standardek a docela pohlednou akci Mosquery pak zakončoval Mikuš těsně vedle. Jihlava se osmělila až po půlhodině, ale stoper Krejčí hlavou branku také minul.

Na začátku druhé půle se vedle sektoru domácích fanoušků rozhořel oheň, ale to dietní atraktivitu zápasu zachránit nemohlo. Druhý poločas vyplnila spousta soubojů, bylo znát, jak důležitá záchranářská partie se hraje.

Čtvrt hodiny před koncem dostalo utkání nový náboj. Tlustý sestřelil Mosqueru, vyfasoval druhou žlutou kartu a klokani dostali výhodu přesilovky. Vytěžili z ní ovšem jen Radovu jedovku, takže zápas skončil bez branek.

Fotbalová Synot liga - 17. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Proske - J. Paták, Jiřík. ŽK: Škerle - Kliment, Tlustý, Marek, Mešanovič, Blažek. ČK: 74. Tlustý. Diváci: 4502.
Bohemians: Švenger - Pauschek, Škerle, Gajič, Šírl - Jindřišek, J. Rada - Bratanovič (71. Lietava), M. Jarolím (62. Bartek), Mosquera (85. Moravec) - Mikuš. Trenér Pivarník.
Jihlava: Blažek - Tlustý, Kryštůfek, J. Krejčí, Hybš - Kučera, Marek - Kliment (90. Marcin), Šulek, Vaculík (77. Demeter) - Mešanovič (63. Harba). Trenér Klusáček.

Reklama

Související témata: