Hlavní obsah

Cožpak jsem Messi? bránil se Škoda narážkám, že jen u hattricku zůstat nemuselo

Liberec

Hattrickem se na ligové scéně ještě nikdy nezaskvěl. Až teď v Liberci měl slávistický kanonýr Milan Škoda v jarní premiéře skutečně mimořádný den. Třiatřicet minut mu během první půle stačilo, aby hned třikrát překonal domácího gólmana Koláře a nasměroval svůj tým k vítězství. A to u hattricku zůstat nemuselo, protože další nabízející se příležitosti neproměnil nebo mu je zlikvidoval Kolář. „Cožpak jsem Messi, abych ze všech šancí dával góly?“ pobaveně pravil po zápase Škoda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávista Milan Škoda (vpravo) přijímá od spoluhráče Jaromíra Zmrhala gratulaci ke svému druhému gólu proti Liberci.

Článek

Messi sice nejste, ale nastřílet během půlhodiny hattrick, to je v českých poměrech něco mimořádného. Povedlo se vám během dosavadní kariéry někdy už něco podobného?

Snad ještě v dorostu nebo v rezervě, každopádně je to už hodně dlouho.

Za hattrick vám nesporně patří uznání, ale neměl jste pocit, že jste k němu přišel hodně snadno?

Bylo to samo sebou také o štěstí, ale důležité bylo i to, že jsem byl ve správný čas na správném místě. A také o našich krajních záložnících, kteří mně balóny předkládali.

První gól jste dával placírkou do prázdné brány, což se na ligové scéně hned tak nevidí, ani podruhé a potřetí asi nebylo zase tak složité skórovat.

Před druhým gólem čekal Jarda Zmrhal do poslední chvíle a pak mně předložil balón přímo na nohu. Před třetím jsem šel v pádu do balónu, ale netrefil jsem ho. Zato stoper ho napálil, míč se odrážel a mně stačilo otočit se a uklidnit ho do sítě. Naštěstí tam spadl.

Šlo vůbec nabízející se příležitosti neproměnit?

Ale to určitě. Stačilo, abych špatně stál...

Ale vy jste zažil prostě mimořádně povedený zápas. Myslíte, že nejpovedenější ve slávistickém dresu?

Střelecky asi ano, herně ale rozhodně nikoli. Odehrál jsem lepší utkání, ale nedával jsem góly. Teď jsem dal v Liberci, takže nějaké penízky do kasy zaplatím. Bude to ale asi dost...

Nakonec jen u hattricku zůstat nemuselo...

Připravili jsme si opravdu spoustu šancí, takže branek jsme mohli nastřílet daleko víc. I já je měl, ale cožpak jsem Messi, abych ze všech příležitostí skóroval?!

Třemi trefami jste se dotáhl na Libora Doška, jenž zatím kraloval ligovým střelcům. Dobrý počin a pro vás určitě další výzva...

To sice registruji a jsem pochopitelně rád, že jsem si udržel střeleckou formu z podzimu, ale pro mě to podstatné není. Důležité je, že jsme v Liberci vyhráli a získali tři body.

A získali jste je zaslouženě, neboť hlavně v první půli jste měli jasně navrch a dost naivně hrající Severočechy trestali.

První poločas se nám fakt povedl, neboť jsme chodili do spousty brejků, z nichž jsme vstřelili tři góly. Po změně stran nás sice domácí trochu zatlačili, jenže my si vedli v defenzívě výborně. Dobrý start do jara je pro nás hrozně důležitý, ale teď ho musíme potvrdit v dalších zápasech. Už v příštím kole doma s Teplicemi.

Reklama

Související témata: