Hlavní obsah

Klokany loni zachránil, teď je Klusáček při své jihlavské premiéře obral

Málem mu v Ďolíčku stavěli slavobránu. Trenér Luděk Klusáček loni fotbalisty Bohemians Praha 1905 z dost beznadějné pozice zachránil v lize. Osud tomu asi chtěl, že když teď v zimě převzal Jihlavu, premiéru musel s Vysočinou odehrát právě na Bohemce. „Potkávám tady plno známých lidí, vzpomínek je hodně. Přeji si, abychom to zvládli oba, aby se zachránila Jihlava i Bohemka,“ usmál se kouč po bezbrankové plichtě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jihlavy Luděk Klusáček udílí pokyny Matůši Marcinovi.

Článek
Fotogalerie

Když po duelu s Plzní v posledním kole minulého ročníku musel čekat ještě na výsledky z ostatních výsledků, prožil prý nejdelší minuty ve svém životě.

Také závěr sobotního duelu pro něj byl hodně dlouhý, Vysočina se čtvrt hodiny bránila o deseti. A ubránila se.

„Závěr v oslabení pro nás byl dlouhý dost, ale s tím, co jsme tady zažívali loni po posledním kole, se to přece jen nedá dost dobře srovnávat. Tady je pořád čas případné ztráty napravit, do konce ligy zbývá ještě třináct kol. Tenkrát s Plzní už to bylo buď, anebo," srovnává Luděk Klusáček.

O Blažkovi vůbec nepochyboval

Jihlava přijela do Ďolíčku bez zraněné brankářské jedničky Hanuše. Téměř po roce se tak v lize znovu představil Jaromír Blažek a ve věku 42 let, 1 měsíc a 23 dnů se trenér jihlavských gólmanů stal nejstarším fotbalistou, jaký kdy nastoupil v domácí soutěži.

„Vůbec jsem nepochyboval, že to Jarda zvládne. Viděl jsem ho, jak pracuje. Vím, jaká je osobnost. Uvidíme, jestli je jeho rozhodnutí po sezóně skončit definitivní..."

Pro kouče tedy není velkým překvapením, že právě Blažek díky své fotbalové dlouhověkosti překonal legendárního Pepiho Bicana.

„Gólmani to mají přece jen trochu jednodušší než hráči. Vždycky ale jde hlavně o zdraví, to měl asi Jarda i trochu kliku. A samozřejmě mu pomáhají jeho dispozice," líčí Klusáček.

Reklama

Související témata: