Hlavní obsah

Ten výkon už naplňoval mé představy, kvitoval slávistický kouč vykročení do ligového jara

Aby nebyl spokojený! Jeho Slavia vstoupila do ligového jara impozantně, neboť nejenže odvezla z Liberce tři body, ale bezelstným Severočechům nastřílela i tři góly. Prostě podobný start, jako na podzim, kdy Beránkovi svěřenci vydrancovali v úvodním kole stadión Slovácka a nastartovali tak vítěznou sérii, díky níž se tehdy vyšvihli v tabulce dokonce na samé výsluní. „Díváme se jen na to, co můžeme ovlivnit. Tedy sami na sebe,“ odmítal trenér Pražanů Miroslav Beránek navzdory výhře mluvit o ataku na pohárové příčky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kouč Miroslav Beránek byl s vykročením do jara pochopitelně spokojený.

Článek
Fotogalerie

Určitě ale nepopřete, že konstelace v prvním jarním kole vám nahrála. Zvláště, když Mladá Boleslav ztratila remízou s Hradcem Králové, takže něco z podzimního manka jste umazali.

My se ale skutečně koncentrujeme jen sami na sebe. Na naši hru, výkony a výsledky, protože to jsou věci, které můžeme ovlivnit. Na soupeře vliv nemáme.

Tříbodový import z Liberce by vám měl v této koncentraci hodně pomoci.

Samo sebou že výhra zvedne hráčům sebevědomí. Podstatné ovšem bude, abychom se nachystali se stejným úsilím na příští zápas s Teplicemi. Ale na to už dohlédneme.

Chcete tím říci, že jste i před cestou do Liberci museli na koncentraci svých svěřenců dohlížet?

Chci tím říci, že hráči proměnili v činy to, co jsme si před zápasem řekli a že tudíž nezůstalo jen u slov. To mě potěšilo.

Výkon mužstva vás musel potěšit také. Byl nejlepší za dobu, co Slavii vedete? Blížil se vašim představám?

Snesl parametry, jak bychom chtěli hrát. Některé akce jsme sice nedotáhli tak, jak bych si představoval, ale protože jsme dali tři góly - a na soupeřově hřišti k tomu, spokojen být musím.

Spokojen jste musel být hlavně se střeleckým představením Škody, který nasázel Severočechům hattrick. Čekal jste, že vstoupí do jara ve stejné formě, v jaké končil podzim?

Už zimní příprava naznačovala, že na podzim nešlo o náhodu. V Liberci mu spoluhráči vytvářeli příležitosti, které on proměňoval. Možná i proto, že v týdnu sledoval jednoho hráče z bundesligy, který nasázel soupeři dokonce čtyři góly.

To jste mu střelecký koncert nizozemského kanonýra Dosta ve službách Wolsfsburgu v předchozím bundesligovém kole v Leverkusenu pouštěli?

Ne, díval se sám a v Liberci se mu přiblížil.

Kvitovat jste musel nejen střelecký part Škody, ale i vystoupení nových tváří Deliho, Tamáse a koneckonců i Keniji. Jak jste s nimi byl spokojen?

Deli odvedl uprostřed hřiště spoustu práce, Tamás, který s námi odehrál v přípravě jen jeden a půl zápasu, potvrdil, že je adaptabilním hráčem. Působení v italském fotbale je na něm znát, taktickým počínáním to prokázal. Navíc jsem přesvědčen, že výkony obou legionářů se ještě zvednou, až se ještě víc sžijí s mužstvem.

A Gruzínec Kenija, jenž přišel už v průběhu podzimu?

On už ale přece v průběhu podzimu dokazoval, že je schopen nám pomoci. Má dobré fotbalové myšlení a vidění, takže zakládal rychlé protiútoky a dostával se do předfinální i finální fáze při jejich realizaci. Proto hodnotím jeho výkon pozitivně.

S vykročením do jara můžete tedy být spokojený. Nejen díky výhře, ale i předvedenému výkonu...

Pochopitelně že jsem rád, že jsme zúročili zimní přípravu. O výkonu v první půli libereckého duelu už řeč byla, v té druhé už naše hra neměla parametry jako v poločase prvním, protože jsme ztráceli spoustu míčů a i proto nechali domácí hrát. Ale i když jsme se víc zaměřili na defenzívu, za vítězstvím jsme šli a dosáhli na něj. Doufám, že náš nakopne...

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 70 : 24 72
2 Sparta 30 57 : 20 67
3 Jablonec 30 58 : 22 64
4 Ml. Boleslav 30 43 : 34 46
5 Příbram 30 40 : 45 43
6 Dukla 30 34 : 40 41
7 Teplice 30 41 : 37 38
8 Bohemians 30 35 : 41 38
9 Slovácko 30 43 : 46 37
10 Jihlava 30 33 : 38 36
11 Slavia 30 40 : 45 34
12 Liberec 30 39 : 43 33
13 Ostrava 30 23 : 41 33
14 Brno 30 34 : 45 33
15 Hradec Králové 30 26 : 52 25
16 Č. Budějovice 30 29 : 72 22

Reklama

Související témata: