Hlavní obsah

Baroš zařídil remízu Baníku se Spartou, Jablonec stáhl náskok Letenských na dva body

oc, dosSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty remizovali v 18. kole Synot ligy na ostravských Bazalech 1:1. Góly zařídili Kadlec a bývalý reprezentant Baroš. Kapitán Sparty Lafata v závěru zápasu neproměnil penaltu. Třetí Jablonec zdolal Bohemians 3:0 a na druhou Spartu ztrácí už jen dva body. Teplický Potočný se v Edenu prosadil dvakrát, totéž ale dokázal domácí útočník Škoda a Slavia si s Teplicemi po remíze 2:2 body rozdělila. Příbram porazila Mladou Boleslav 2:0 a Brno uspělo po výsledku 3:1 v Českých Budějovicích.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Baníku Milan Baroš se raduje z gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

V podzimní části dokázal Baník na Letné zvítězit, na Bazalech ale mohla jít Sparta záhy do vedení. Lafata našel v pokutovém území Kadlece, jehož střelu ale domácí obrana zblokovala. Na druhé straně se zastřeloval Baroš, který hlavou jen těsně minul. Někdejší reprezentant se mohl gólově prosadit po půlhodině hry, jeho šanci zblízka ale zlikvidoval brankář Štěch.

Do vedení šla Sparta v závěru první půle. Z levé strany nacentroval Costa, míč skvěle sklepl Kadeřábek a navrátilec Kadlec se střelou z první nemýlil. Baník ale i nadále hrozil a Bazaly se vyrovnání přece jen dočkaly. Kukec z pravé strany nacentroval a Baroš hlavou poslal míč přesně k tyči.

Mistrovský celek mohl vítězství strhnout na svou stranu. Ideální příležitost k tomu měl nejlepší střelec Sparty Lafata. V pokutovém území totiž Sukup sestřelil Kadeřábka a Pražané zahrávali pokutový kop. Lafatův pokus ale dokázal domácí gólman Pavlenka vykopnout. Baník tak dokázal Spartu obrat po remíze o body i v jarním zápase.

Jablonec střílel góly ve druhé půli

Ve výborné formě hrajícímu Jablonci se proti Bohemians daří, což Severočeši potvrdili i v sobotním zápase. Diváci přitom museli na první gól čekat téměř hodinu. Prvním úspěšným střelcem se stal Pospíšil, který po rychlém brejku vypálil a míč zaplul přesně k tyči. O sedm minut později se diváci v Jablonci radovali znovu. Střelu Šabaly ještě Švenger vyrazil, na následný pokus Kopice už ale nedosáhl. Znovu uběhlo sedm minut a domácí skórovali. Tentokrát se o to postaral stoper Beneš, který se prosadil hlavou. Jablonec ztrácí na druhou Spartu už jen dva body.

Slavia dvakrát prohrávala

Teplice sice nenastřílely sedm gólů jako v posledním zápase v Edenu, přesto to byli Severočeši, kdo šli poprvé do vedení. Už ve dvanácté minutě natáhl ke střele Potočný, brankář Hrubeš si přešlápl v nevhodnou chvíli a na míč mířící pod břevno už nedosáhl. Sešívaní otočili ale poměrně záhy. Hrubý poslal míč na hlavu Škody, který se nemýlil.

Uběhly pouhé čtyři minuty a Teplice šly do vedení podruhé. Domácí fotbalisté i příznivci pražského celku se ale hodně rozčilovali. Vachoušek se totiž s balónem krátce před centrem dostal těsně mimo hřiště. Sudí ale nepískali, a tak se gólová střela pod břevno počítala. Autorem byl znovu Potočný, který ještě na podzim hrál v divizi za Brozany.

Ve druhé půli se vrhli slávisté do útoku. Zmrhal po Pitákově přihrávce napálil míč do tyče. Vzápětí centr Tamáse zblokoval Lüftner a míč se stáčel nad bezmocným gólmanem Grigarem. Nakonec ale narazil jen do břevna. Grigar přece jenom inkasoval podruhé. Škoda hlavičkoval znovu do břevna, balón ale následně narazil do padajícího Grigara a vzápětí se dokutálel do brány.

Boleslav padla v Příbrami

Příbram podlehla před vlastními fanoušky Mladé Boleslavi naposledy před devíti lety. V sobotu proti mnohem výš postavenému týmu v tabulce získala tři body. Brankami se o to zasloužili Pilík a premiérovou trefou v dresu Příbrami také Bednář, jemuž přihrával další bývalý sparťan Zeman. Příbram se vyhoupla na desátou příčku, Boleslav stále čeká na jarní výhru.

V záchranářském souboji uspělo Brno na trávníku Českých Budějovic. Už po jedenácti minutách hry se prosadil Sýkora, ve druhé půli pak skórovali ještě Jugas a Malík. Gól Kladrubského v závěru už nic neřešil. Zbrojovka odčinila domácí prohru s Duklou a přeskočila svého soupeře v tabulce. Budějovice si po debaklu od Plzně připsaly další jarní porážku.

Zápasy 18. kola:
Pátek
Dukla - Liberec 3:1
Jihlava - Slovácko 0:1
Sobota
Jablonec - Bohemians 3:0
Branky: 54. Pospíšil, 61. Kopic, 68. Beneš.
Ostrava - Sparta 1:1
Branky: 65. Baroš - 39. Kadlec.
Č. Budějovice - Brno 1:3
Branky: 87. Kladrubský - 11. Sýkora, 52. Jugas, 78. Malík.
Příbram - Ml. Boleslav 2:0
Branky: 33. Pilík, 78. Bednář.
Slavia - Teplice 2:2
Branky: 19. a 54. Škoda - 12. a 23. Potočný.
Neděle
16:00 Hradec Kr. - Plzeň

Reklama