Hlavní obsah

Plzni přinesl v Hradci spásu až gól Františka Rajtorala: Volej nebyl až tak těžký

Robert NeumannSport.czPrávo

Na jaře pálí, před týdnem vstřelil gól Českým Budějovicím, dnes se František Rajtoral trefil v Hradci Králové. Pohotovým volejem z 76. minuty definitivně zlomil odpor houževnatých votroků a vystřelil jím Plzni těsné vítězství 3:2. „Hradec hrál dobře, výsledek je skvělý,“ řekl obránce Viktorie.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ondřej Vaněk (vlevo) a František Rajtoral se radují z vítězství nad Hradcem Králové.

Článek

Před jarem jste si řekl, že budete střílet hezké góly? Nádherný jste dal už před týdnem Českým Budějovicím.

To jsem si říkal už dřív, ale nešlo to. (směje se) Hlavně, že moje góly pomáhají ke třem bodům, kdyby byla remíza, nebylo by to takové.

Byl volej obtížný?

Balón letěl celkem dlouho, nechci machrovat, ale zas tak těžké to nebylo. (usměje se) Našel jsem si prostor, obránce centr trochu podběhl, míč mi spadl k noze. Trefil jsem ho solidně.

Až vaše branka Hradec zlomila. Čekal jste od posledního týmu takový odpor?

Trochu ano. Bylo ale nemilé, že jsme dali gól a Hradec chvíli nato vyrovnal, čímž se chytil. Kdybychom mu odskočili na dva góly, už by tak nekousal. Ovšem hrál opravdu dobře.

Inkasované góly byly laciné, především ten první po hrubce v rozehrávce.

Nevím, jestli to bylo ztrátou koncentrace, šel tam balón mezi dva hráče, ani jeden z nich ho neměl... Musím ale říct, že to bylo pro nás i dobře, neboť branka nás probudila. Myslím, že ze začátku nebyli úplně všichni v zápase. Gól nás nabudil, je skvělé, že jsme vyhráli.

Je vydřená výhra o to cennější?

Myslím, že herně se nám celkem dařilo, akorát u pokutového území, kde musí člověk zachovat klid, létaly centry jinam. Myslím, že nám chybělo i víc důrazu.

Je pro vás důležité, že jste se druhé Spartě, která v sobotu klopýtla v Ostravě, vzdálili na tři body?

O něco jsme se jí vzdálili, ale soutěž je ještě dlouhá, nic to zatím neznamená.

Reklama

Související témata: