Hlavní obsah

Výkon a Tým kola: Potočný řádil v Edenu, Příbram si poradila s Boleslaví

Praha

Druhé jarní kolo fotbalové Synot ligy přineslo řadu pozoruhodných výkonů. Web soutěže vyhlásil nejlepší Výkon a Tým 18. kola. V individuálním ocenění nejvíce zaujal výkon teplického Romana Potočného, který v Edenu vstřelil první dvě branky a pomohl svému týmu k remíze. Týmem kola se po domácím vítězství nad Mladou Boleslaví stala Příbram.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Teplic Roman Potočný se raduje z gólu, který vstřelil Slavii.

Článek
Fotogalerie

Pokud bude pokračovat v dosavadních výkonech, může být Roman Potočný objevem jara. Třiadvacetiletý útočník přišel do Teplic v zimě z divizních Brozan a vrátil se tak do první ligy, ve které má už dva starty za Bohemians. V jejich dresu ovšem odehrál pouze 44 minut.

Poslední utkání odehrál v roce 2011 na Slavii a právě na její hřiště se v sobotu večer vrátil. Návrat to byl doslova perfektní. Už po dvanácti minutách otevřel skóre svou první ligovou brankou. Slavia sice rychle odpověděla zásluhou Škody, ale Potočného branka z 23. minuty vrátila hostům vedení.

Teplice sice o vedení přišly, ale z Edenu si odvezly alespoň bod za remízu. Děkovat mohou zejména Potočnému, který zaujal trenéry v zimním přátelském utkání, ve kterém nastřílel Severočechům také dvě branky.

Pokud bude ve svých výkonech pokračovat, může dát hodně rychle zapomenout na Aidina Mahmutoviče. „Dost to hučelo, byl velký kotel. To je trochu rozdíl proti Brozanům, kde stojí pár lidí u klandru," chválil atmosféru.

Bednářova premiéra vyšla na jedničku

Domácí premiéra Romana Bednáře v dresu Příbrami vyšla na jedničku a jeho tým si dokázal doma poradit s Mladou Boleslaví. Děkovat může právě Bednářovi, který vstřelil druhou branku zápasu a pomohl tak k vítězství 2:0.

Ve středočeském derby stačilo Příbrami na vítězství šest střel, ze kterých čtyři mířily mezi tři tyče. Domácí si udrželi také slušnou úspěšnost přihrávek - 74%. Co se soubojů týče, těch vyhráli přesně polovinu. Díky vítězství se Příbram posunula na desáté místo před Jihlavu.

„Už na Spartě jsem říkal, že Bednář se Zemanem je 50 procent naší ofenzivy a teď se ukázalo, že jsem nelhal. S Romanem jsem spokojený, měl to proti dvěma stoperům těžké, svedl obrovskou porci soubojů, a pak ukázal, že umí být v pravou chvíli na správném místě," pochvaloval si kouč vítězů Pavel Tobiáš.

Reklama