Hlavní obsah

Dostaneme druhý gól a je po nás, láteřil Cipro po dalším výprasku nad kolabující defenzívou Jihočechů

Mladá Boleslav

Pětasedmdesát minut Jihočeši vzdorovali, nakonec ale zase dostali nářez. Na jaře už potřetí. „A to jsem si myslel, že bychom tady bod získat mohli,“ povzdechl si po výprasku v Mladé Boleslavi jejich nový trenér František Cipro, který se ve stavu nouze na českobudějovickou lavičku po dvou a půl letech zase vrátil. Samozřejmě s tím, aby fotbalisty svého města v nejvyšší soutěži zachránil. „Těžko říci, zda je situace horší, než jsem si představoval. To ukáží až další zápasy,“ nechtěl dělat unáhlené závěry.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér Českých Budějovic František Cipro začal záchranářskou misi čtyřgólovým výpraskem.

Článek

Něčím svou záchranářskou misi nastartovat musel. Propustná obrana, která dostala v Plzni šest gólů a poté doma v duelu s Brnem tři, ho strašila nejvíc, takže u ní zkušený kouč Cipro začal.

„Myslel jsem, že situaci vyřeším přesunutím Kladrubského ze středové řady na pozici stopera a on vytvoří s Lengyelem dvojici, která přídělům zabrání. Čekal jsem od něho klid, rozvahu, rozehrávku. Vždyť na to má dost a dost zkušeností. Ze Sparty, bratislavského Slovanu i od nás," vysvětloval staronový českobudějovický kouč, čím mínil zahájit plánovanou léčbu.

Na jaře už inkasovali třináctkrát

Záměr mu však nevyšel. Jihočeši tentokrát inkasovali čtyřikrát, takže na jaře mají na kontě už třináct obdržených branek. Děsivá bilance.

„Přitom jsme se po gólu, který jsme dostali už po 79 vteřinách a jenž vždy průběh střetnutí ovlivní, docela zvedli. Vyrovnali jsme, sedmdesát minut se drželi a někdy i se štěstím nerozhodný výsledek hájili. Jenže jakmile jsme dostali z trestného kopu druhou branku, nastal konec. Naprostý kolaps, jehož důsledkem byly další dva inkasované góly. A to přitom jen u nich zůstat nemuselo," přiznal Cipro, že mu záměr nevyšel a Kladrubský potíže s kolabující defenzívou rozhodně nevyřešil.

„Problém prostě pokračuje dál. Dostaneme druhou branku a je po nás. Vyrábíme neskutečné a nepochopitelné věci, nabízíme soupeři rohy, trestňáky, standardní situace, šance... A oba nejzkušenější hráči v tom jeli také," vyčítal kouč Jihočechů svým svěřencům, přičemž pro Lengyela s Kladrubským už neměl tuplem omluvu.

„Nemůže se přece stát, aby mužstvo takto odešlo," diplomatickou mluvou vykládal, jak reagoval na čtyřbrankový výprask v kabině. Aby své výhrady konkretizoval, to ovšem odmítl. „To by nebylo pro vaše uši," naznačil ovšem, že hráče rozhodně nekonejšil a neutěšoval.

„Ani jsem nemohl, protože přijdou těžší zápasy. Nikoli snad co se fotbalových kvalit soupeřů týče, protože Mladá Boleslav je hodně silným mužstvem, ale důležitostí utkání, v nichž se bude hrát o šest bodů, zcela určitě," ví Cipro, že cesta za ligovou záchranou bude moc a moc složitá. „Ale nějak začít a něco podniknout musíme. A hodně rychle, protože moc času nám nezbývá."

Reklama

Související témata: